Đoković nije uspio: Medvedev u tri seta osvojio US open

13.09.2021. | 00:44

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, poražen je u finalu US opena od Danila Medvedeva u tri seta – 6:4, 6:4, 6:4.

Srpski teniser nije uspio da pronađe najbolji tenis i izgubio je meč u kom je mogao da postane prvi teniser u Open eri koji je osvojio „Kalendarski grend slem“.

Takođe, Đoković je imao šansu da dođe do 21. Slema u karijeri, čime bi se izdvojio na prvom mjestu, ali ovako je ostao na 20 – koliko imaju Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Novak nije uspio da prebrodi veliki pritisak koji je donosio ovaj duel i ni u jednom trenutku nismo gledali njegov najbolji tenis.

U trenucima kada je trebalo da preuzme kontrolu nad mečom, kada je trebalo da napravi brejk i krene sa prepoznatljivim tenisom, Đoković je – ili griješio, ili mu Medvedev nije dopuštao to da učini.

Novak je u prvom setu rano dopustio protivniku da napravi brejk, ali to nije zabrinuo navijače srpskog tenisera jer je i ranije u toku turnira gubio prvi set. Tako je bilo i ovoga puta, te je Rus poveo 1-0 poslije 37 minuta igre.

Međutim, kada je Medvedev napravio brejk i u drugom setu, tada su stvari počinjale da budu ozbiljne za Đokovića. Pogotovo jer je srpski teniser na startu drugog seta proputio pet brejk lopti, od čega tri uzastopne u drugom gemu.
Nije iskoristio šanse i drugi teniser svijeta ga je kaznio. Napravio je brejk u petom gemu i do kraja seta nije ispuštao prednost.

Đoković je bio u nokdaunu i nije uspio da se izvuče. Medvedev je nastavio da igra sjajno, poveo je 4:0, a onda se uplašio pobjede.

Na 5:1 je servirao za trijumf, ali je napravio duplu servis grešku na meč lopti i Novak je vratio jedan brejk prednosti.

Srpski teniser je zatim smanjio na 5:4, ali ovoga puta Danil nije opustio. Uspio je da realizuje treću meč loptu i dođe do prvog Grend slema u karijeri, piše “Sputnik”.