Đoković ili Alkaras? Vještačka inteligencija ima favorita u finalu Rolan Garosa

10.06.2023. | 22:16

Jedna od najpopularnijih aplikacija današnjice jeste vještačka inteligencija, a na upit o ishodu finala Rolan Garosa ima spreman odgovor.

Vjerovatno ne postoji čovjek na svijetu koji sumnja u Novaka i njegov trijumf, naravno, sigurno i postoje ali jako mali broj, skoro neprimjetan. Po svim parametrima, po prethodnim duelima, Novak je taj koji bi trebalo rutinski da slavi. Sigurni su ljudi, ali čak i mašine.

U susret finalu Rolan Garosa, Telegraf je upitao i vještačku inteligenciju šta misli, ko će pobijediti u velikom finalu.

Bez okolišanja, vještačka inteligencija je rekla da će pobjednik biti Novak Đoković.

“Đoković pobjeđuje. Očigledno je favorit, a to potvrđuje i velik broj grend slem titula koji je osvojio do sada. Rud je talentovan teniser, ali njegov problem je to što nema iskustva i što nikada nije osvojio grend slem titulu. Đoković je ujedno i dosta bolji na šljaci, ima dobar servis i razoran forhend, dok se dosta dobro kreće po terenu. Rud takođe dobar u tim poljima, ali ne isto koliko i Đoković. Mislim da će Đoković ovo dobiti veoma lako, sa 3:0”, jasna je vještačka inteligencija, navodi Telegraf.