Đoković: „Igraću finale kao da mi je posljednji meč u karijeri“ VIDEO

11.09.2021. | 08:15

Novak Đoković, prvi reket svijeta, rekao je da će u finalu US opena protiv Danila Medvedeva igrati kao da mu je to posljednji teniski meč u životu.

Najbolji teniser svijeta u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD pobijedio je Aleksandra Zvereva poslije velike borbe i pet setova – 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2.

Đoković je nakon skoro četiri sata igre prebrodio najtežu prepreku u dosadašnjem djelu turnira i došao je na korak do istorije, pošto će u pokušati da postane prvi teniser sa 21. Grend slem titulom, kao i prvi u Open eri koji je u istoj godini osvojio sva četiri velika turnira (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon, US open).

„Jedan meč je ostao. Idem na sve ili ništa. Igraću ga kao da mi je posljednji meč u karijeri. Htio bih da kažem hvala. Fantastična atmosfera, najbolj od starta turnira. Ovo su momenti za koje živimo, jedinstvene prilike koje dobijamo. O ovome sanjamo čak i kada se probudimo, tražimo motivaciju za ovakve stvari i isplati se uz fantastičnuatmosferu kao što je bila danas“, rekao je Đoković poslije pobjede.

 

Đoković je pohvalio i navijače koji su napravili sjajnu atmosferu, dok je imao i lijepe riječi za Sašu Zvereva, ali i za Stefanosa Cicipasa kog je podržao nakon što se prethodnih nedjelja nalazio u centru pažnje zbog odlazaka u toalet.

 

 

Oznake: Finale, US Open