Đere nakon plamana u drugo kolo Srpska opena: Zadovoljstvo je biti u Banjaluci

18.04.2023. | 15:28

Nakon plasmana u drugo kolo Srpska opena, Laslo Đere je rekao da mu je zadovoljstvo biti u Banjaluci i igrati pred ovakvom publikom.

“Ovo je domaći teren za mene i moje kolege iz Srbije, to mi mnogo znači”, rekao je Đere.

On je poručio da mu je meč protiv Rusa Safijulina bio jako težak, a da ga isto očekuje i protiv Borne Ćorića, sa kim je do sada igrao tri meča i to sva tri na šljaci.

“Svaki put smo igrali tri seta. Biće jako teško. Poznajemo se jako dobro, družimo se i van terena. Sigurno će biti izazovno. Kad ima dan i servira dobro, jako je teško riternirati, kao što je bio slučaj u Hamburgu. Jedna je stvar napraviti taktiku za meč, a druga da ostanem miran kao što sam to danas uradio”, naglasio je Đere.

Na pitanje kako na njega utiču ovako loši vremenski uslovi, kazao je da uvijek mora biti spreman da kada igra prvi izađe na teren.

“Uslovi možda nisu najidealniji za mene. Volim kad je šljaka suva i brza, ali teren je bio sasvim ok, malo je klizav ali je podoban za igru”, rekao je srpski teniser.

Podsjetimo, Đere je u prvom kolu slavio 2:0 protiv Rusa Romana Safiulina i u drugom kolu igraće sa trećim nosiocem Bornom Ćorićem koji je bio slobodan na prvoj prepreci.