Đere bez titule u Vinston Sejlemu

28.08.2022. | 07:39

Laslo Đere nije uspio da osvoji svoju treću ATP titulu. U finalu turnira u Vinston Sejlemu, reprezentativac Srbije je poražen od Francuza Adriana Manarina 7:6 (7:1), 6:4.

Odlično je Đere otvorio meč. Već u trećem gemu pravi brejk, a u petom je propustio priliku da drugi put oduzme servis rivalu i ode na 4:1

Manarino se tu izvukao i od tog trenutka zaigrao mnogo bolje. Vratio je brejk minusa u osmom gemu. Do kraja seta obojica su sačuvali prednost početnog udarca i ušlo se u taj -brejk u kojem je viđena potpuna dominacija Manarina. Francuz ga je riješio u svoju korist 7:1 i stigao do prvog seta.

U drugom djelu do 3:3 obojica su relativno lako čuvali servis, ali je bilo primjetno da Đere energetski ne može da prati Francuza. To je Manarino materijalizovao brejkom u osmom gemu, za koji se ispostavilo da je odlučujući. Rutinski je priveo posao kraju za konačan trijumf na posljednjoj provjeri pred US open.

Iako nije uzeo pehar, Đere može da bude zadovoljan prikazanim u Vinston – Sejlemu. Dobio je nekoliko teških mečeva poslije preokreta i pokazao prije svega samom sebi da može dosta dobro da igra i na betonu.

Đere će za finale dobiti 150 bodova i skočiti za čak 25 mjesta na ATP listi. Od ponedjeljka će biti 64. igrač svijeta.

 

 

Oznake: Laslo Đere