Dio legendarne staze ponio ime po Luisu Hamiltonu

Svjetski šampion Formule 1 Luis Hamilton doživio je veliku čast, pošto je staza Silverston naslovio dio staze u njegovu čast.

Dosadašnja “Pit ravnina” od sada će se zvati “Hamilton ravnina”.

Britanac je nedavno obezbijedio osvajanje sedme šampionske titule, čime je izjednačio rekord Mihaela Šumahera, zbog čega su vlasnici staze u Silverstonu su riješili da mu tako odaju počast.

To je jedini dio staze koji je ikada dobio ime po nekom od vozača Formule 1. Hamilton je već sada najuspješniji britanski vozač svih vremena, iako mu karijera nije ni blizu kraju.

“Ovo je nevjerovatno, stvarno ne znam šta da kažem. Sjećam se kada sam prvi put došao na Silverston, kada sam gledao trke, Najdžela Mensela. To je nevjerovatna publika, godinama sam redovno imao sjajna iskustva. To mi je jako blisko srcu. Oduševljen sam i ponosan na ovaj trenutak. Niko od vozača nije imao tu čast”, rekao je Hamilton.

On je na popularnoj stazi pobijedio čak sedam puta, a od 2014. do 2017. četiri puta uzastopno.

Vijest da će dio staze biti preimenovan po njemu prenio mu je predsjednik kluba, Dejvid Kultard, prenosi “Mondo” portal.

“I ja sam kao predsjednik kluba oduševljen, drago mi je da sam baš ja podijelio tu vijest sa Luisom. Prvi put u istoriji Silverstona jedan dio je dobio ime po vozaču”, rekao je Kultard.

 

 

Ostavite komentar: