Dino Rađa: ABA liga sa 40 Amerikanaca nikoga ne zanima

17.10.2020. | 09:29

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa uputio je kritike na račun ABA lige, koja je prema njegovim riječima otišla u krivom smjeru zbog prevelikog broja stranaca.

Dino Rađa se u podkastu “Jutarnjeg lista” dotakao regionalnog košarkaškog takmičenja, za koje nije imao lijepu riječ.

“Ja odavno govori da mi u ovom trenutku nismo spremni da igramo ABA ligu. Otišla je svakako u krivom smjeru. To je trebalo da bude liga u kojoj će se igrači razvijati i napredovati, što je veća konkurencija tu bi profitirali, ali ABA liga se pretvorila u to ko ima više para i ko će dovesti više Amerikanaca. Ne vidim nikakvog smisla za hrvatsku košarku, ali ni za bilo koju koja igra”, poručio je Dino.

Posebno ga je iznerviralo što stranci “guše” mlade košarkaše s naših prostora, sve zarad plasmana u Evroligu ili Evrokup.

“Čitao sam da oko 40 Amerikanaca igra ABA ligu, to su četiri kompletne ekipe. To je suludo. Jednog, dvojicu, to razumijem, ali pet-šest po ekipi je totalno bezveze. Igraju između sebe, nema tu nikakve koristi. Ne znam koga to interesuje, ne sjećam se kada sam pogledao neki meč ABA lige, izjavio je Dino Rađa, prenosi “Nova.rs”.

Inače, Hrvatska ove sezone ima tri predstavnika u ABA ligi – Cibonu, Split i Zadar, koji su zajedno upisali jednu pobjedu u prva dva kola.