Dinamo se ne zaustavlja: “Modri” izbacili Betis i otišli u osminu finala

22.02.2024. | 21:04

Šampion Hrvatske Dinamo iz Zagreba plasirao se u osminu finala Lige konferencija.

Nisu “modrima” davane velike šanse u dvomeču sa španskim Betisom, ali je Dinamo, koji ne blista u ovoj sezoni, pokazao da zna da napravi podvig na evropskoj sceni.

U prvom meču u Sevilji Zagrepčani su slavili sa 1:0, da bi večeras neriješenim rezultatom 1:1 prošli među 16 najboljih.

Poveo je Betis u 33. minutu nakon što je Aitor Rubila prošao po desnoj strani, uputio centaršut po zemlji na peterac, a napadač gostiju Sedrik Bakambu efektno petom poslao loptu u mrežu Dinama.

Gol odluke vrijedan plasmana Dinama u osminu finala postigao je Japanac Takuro Kaneko na isteku časa igre. Brzonogi Arber Hodža pretrčao je defanzivca Betisa Šadija Rijada i na drugoj strani pronašao Kaneka kome nije bilo teško da loptu ubaci u praznu mrežu nakon što se iskrao čuvarima.

Do kraja utakmice Dinamo je uspio da sačuva prednost u dvomeču i napravi iznenađenje, uprkos lošoj formi koja se refletkuje tek trećim mestom na tabeli HNL-a.

Švajcarski Servet takođe je izborio plasman u narednu fazu. Prvak Švajcarske je u revanš meču plej-ofa kao gost savladao bugarski Ludogrec sa 1:0 i prošao dalje, jer je u prva utakmica završena bez golova.

Odlučujući momenat dogodio se već u šestom minutu kada je vezista gostiju Timoti Kognat iskoristio veliku grešku Gonsalaveša, presjekao loptu i postigao gol vredan osmine finala za Servet.

Utakmica između norveškog Bodo Glimta i holandskog Ajaksa otišla je u produžetke.