Dinamo nemoćan na San Siru: Prvak Italija opravdao ulogu favorita

14.09.2022. | 21:40

Milan je savladao Dinamo Zagreb rezultatom 3:1 (1:0) u drugom kolu Lige šampiona.

Prvak Italije je opravdao ulogu favorita protiv šampiona Hrvatske, koji ni u 16. vezanoj utakmici u gostima u okviru Lige šampiona nije upisao trijumf.

“Rosoneri” su meč riješili krajem prvog i početkom drugog poluvremena, kada su postigli dva ključna gola.

Poslije inicijative u prvom dijelu susreta i zrelijih prilika, ali i istog odnosa u posjedu lopte, igrao se 44. minut kada je Josip Šutalo napravio prekršaj nad Rafaelom Leaom i sudija Hesus Hil Manzano je pokazao na “bijelu tačku”.

Nije ni bilo potrebe za VAR asistencijom, a veoma siguran sa 11 metara bio je Olivije Žiru koji je doveo domaćina u prednost.

Tu je Dinamo bio slomljen u najnezgodnijem mogućem trenutku, a podjednako loš momenat za drugi gol bio je na samom startu drugog dijela.

Poslije 65 sekundi igre u nastavku Leao je sjajno centrirao sa lijeve strane, a Aleksis Salemakers zakucao loptu u mrežu za 2:0.

Djelovalo je da meč klizi u mirniji tok sa epilogom poraza Dinama, ali je u 56. minutu Mislav Oršić pravo niotkuda zatresao mrežu.

Zapravo, Bruno Petković mu je majstorski odigrao dupli pas, a odbrana Milana ostala je skamenjena dok je lopta odsjela iza leđa Majka Manjana.

Nakon tog gola je tempo pao, a Milan se čak blago povukao. Ipak, Dinamo to nije znao da iskoristi, te je do samog kraja jalovo pokušavao da ponovi trenutak inspiracije iz 56. minuta.

Umjesto toga, italijanski tim je uspio u 77. minutu da otkloni sve dileme, tačnije, Tomaso Pobega na dodavanje Tea Ernandesa sa lijeve strane, koja je na ovom meču bila velika boljka “modrih”.

Milan je mirno priveo meč kraju i slavio prvu pobjedu u sezoni u Ligi šampiona, te je preuzeo prvo mjesto na tabeli grupe E sa četiri boda.

Sa druge strane, Dinamo ostaje iza njega sa tri boda iz prvog kola i pobjede nad Čelsijem.

Oznake: Dinamo, Milan