Dinamo je opet šampion Hrvatske! Navijači u Šibeniku slavili uz ustaške povike!

15.05.2022. | 21:12

Zagrebački Dinamo ponovo je osvojio titulu šampiona Hrvatske.

Nastavljena je apsolutna dominacija Dinama u hrvatskom fudbalu!

U pretposljednjem kolu tamošnjeg šampionata, “modri” su kao gosti savladali Šibenik (0:2) i otišli drugoplasiranom Hajduku na nedostižna četiri boda pred međusobni derbi na “Maksimiru” u posljednjem kolu.

Marko Tolić u prvom i Petar Bockaj u drugom poluvremenu postigli su pogotke na Šubićevcu, što je bilo dovoljno za 23. ovosezonsku pobjedu i novi šampionski pehar za klupske vitrine.

Ovo je za Zagrepčane bila 16. uzastopna, a ukupno 23. titula u Hrvatskoj.

Sjenku na osvojeni trofej, bacili su navijači gostiju, koji su zajedno sa Šibenčanima skandirali ustaški pozdrav “Za dom spremni” i slavili tzv. Nezavisnu državu Hrvatsku, marionetsku državu nacističke Njemačke za vrijeme Drugog svjetskog rata, koja je izvršila genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

“Nakon 20-ak minuta relativno normalnog navijanja, uz tek poneku uvredu najvećim rivalima kakva je uobičajena za tribine, Bed Blu Bojsi i Funcuti su zajedničkim snagama počeli ustašovati. Prvo je jedna tribina vikala ‘za dom’, a druga odgovarala ‘spremni’, a onda se s tribina čulo i ‘O Hrvatska, Hrvatska, nezavisna država’, u slavu zločinačke NDH”, prenosi “Mondo” portal.

 

 

Oznake: Dinamo, Zagreb