Dibala bio spreman da prihvati sve: Juventus mu rekao “doviđenja”

18.05.2022. | 21:47

Ljubitelji fudbala gledali su oproštaj Dibale od Juventusa koji je u suzama obilazio stadion, a na kraju ostao sam da sjedi na terenu kada su se tribine ispraznile.

Iako je posljednjih nekoliko mjeseci saga oko Dibale i Juventusa navijače prebacivala sa jedne na drugu stranu, nakon posljednjeg meča pred domaćom publikom saznala se istina.

Dibala je tražio povećanje plate, ali dolaskom Vlahovića, Juventus mu je ponudio umjesto povećanja i manju platu nego što je imao. Argentinac je to na prvu odbio. Sljedeće i sljedeće i sljedeće sjedanje na pregovore vodilo se u drugačijem tonu. Dibala je prihvatao sve, ali Juventus nije bio zainteresovan. Juve je taj koji je prekinuo saradnju sa Dibalom, a ne obrnuto.

Ljubimac navijača koji je sa brojem 10 na leđima podsjećao na legendu kluba Del Pjera nastaviće karijeru prema pisanju pojedinih medija u Seriji A, ali koji će to klub biti i dalje je nepoznato. Sa druge strane i šanski mediji spominju Atletiko Madrid u kojem Diego Simeone želi Argentinca u svojim redovima.

Juventus je morao donijeti veliku odluku: na kome će klub graditi budućnosti?

To i nije bilo teško pitanje naročito nakon dolaska Dušana Vlahovića iz Fiorentine. Nema garancija da će Vlahović nastaviti da pogađa kao i u Ljubičici, ali nema ni garancija da Dibalini problemi sa mišićima neće samo tako nestati.

Juve gledajući Srbina vidi svijetlu budućnost, dok uz Dibalu vide prošlost prepunu povreda. Kako je Maurizio Arivabene rekao za Sky Sport Italija: “Niko ne dovodi u pitanju Dibalinu tehničku vrijednost, ali uzimajući u obzir da je trebalo dogovoriti dužinu ugovora, uz ekonomske faktore… Odluka je donesena, dugo smo o ovome razmišljali. Juventusova uprava donosi odluke ne protiv kluba, nego za klub”.

To je značilo da Juventus bez obzira na Dibalinu platu, jednostavno nije želio Argentinca u klubu.

Prema pisanju Corriere Dello Sport, Juventusov direktor Federiko Cherubini rekao je napadačevom agentu Jorge Antunu nakon sastanka u ponedljeka da je besmisleno viđati se, jer klub nema interesa da zadrži Dibalu ni pod kakvim uslovima.