Detalji Jovićevog povratka u Ajntraht: Real plaća 80 odsto plate srpskog fudbalera

13.01.2021. | 17:53

Čeka se zvanična promocija, ali nema nikakve sumnje: Luka Jović se vraća u Frankfurt da u klubu koji ga je lansirao u evropske zvijezde pokuša da se vrati na pravi put.

Real Madrid će biti srećan zbog toga, jer srpski napadač će konačno dobiti minute, a pride će i Kraljevski klub sa sebe skinuti makar dio finansijskih obaveza.

Međutim, ako ćemo iskreno: Ajntraht je tu mnogo bolje prošao. Dobro obavještećni Bild piše da će Nijemci isplaćivati svega 20 odsto Jovićeve plate, dok će Real zadržati preostalih 80 odsto.

Prevedeno u milione, Real će plaćati 8.000.000 evra, a Ajntraht svega 2.000.000, pride će 23-godišnjeg napadača dobiti za džabe na pozajmicu do kraja sezone.

Odmah da razjasnimo, Jovićeva neto plata je oko 5.000.000 evra, ali sa sve doprinosima ona njegovog poslodavca košta duplo više, odnosno tih 10.000.000. S tim da u Španiji i Italiji recimo obično čitate o neto iznosima, dok Nijemci uvijek pišu bruto, pa to umije da zbuni.

Kako bilo, najbitnije je da se Jović vratio u Frankfurt, te da je trener Adi Hiter dobio pravu zamjenu za Basa Dosta, koji je otišao u Briž za obeštećenje od oko 4.000.000 evra.

Jović bi već koliko danas trebalo da sleti u Frankfurt, a trenutno nejasno da li će morati da zbog korone određeni period provede u samoizolaciji. Mada je on već preležao kovid-19.

Bild dodaje i da je Jović imao i nekoliko dobrih ponuda iz Engleske, ali da je želio samo u Frankfurt, jer poznaje grad, poznaje klub i uvjeren je da će tamo najbrže pronaći golgetersku formu.

“Bio sam baš srećan kad smo se ponovo čuli. Učinio je sve što je mogao da se vrati u Frankfurt”, zadovoljno trlja ruke Adi Hiter.

Sigurno je srećan i Jović, bolje mu je ovo nego da sjedi na klupi. A šta će biti na ljeto? Skroz druga priča, prenosi Mozzartsport.