Detalj s početka karijere: Ferdinand priznao da se opijao – rakija pred meč protiv Arsenala

05.01.2021. | 10:22

Nekadašnji defanzivac Mančester junajteda Rio Ferdinand priznao je da je svojevremeno, kao igrač Vest Hema, pijan igrao protiv Arsenala.

Ferdinand, koji je poznat po tome da je imao problema sa alkoholom, nedavno je gostovao u jednom podkastu gdje je i otkrio taj detalj sa početka karijere.

Te 1996. godine, kada je pijan ušao na teren, imao je samo 17 godina, a popio je tri rakije pred meč koji nije trebalo ni da igra. Međutim, ekonom ga je našao i poručio mu da se spremi i da će biti u timu.

“Imao sam rakiju i koka-kolu u ruci. Rekao mi je da to spustim iz ruku. A ja sam bio u fazonu: “Popio sam tri rakije i sada treba da igram na Hajberiju?” Bio sam na klupi i samo se molio se da ne uđem. Ne mogu sa tri rakije na teren. A, onda sam ušao”, rekao je Ferdinand.

Nastavio je nekadašnji defanzivni partner Nemanje Vidića na Old Trafordu da govori o alkoholu.

“Neki elementi moje karijere su mutni. Kada sam bio mlad, bio sam lud. Proveo bih po cijeli dan pijući, znao sam da popijem deset krigli piva i da se onda prebacim na vodku. U Vest Hemu je postojala kultura pića, uvijek bismo pili poslije utakmica. Imam rupe iz tog perioda. Ljudi me pitaju za neke rezultate, a ja ne mogu da se sjetim”, priznao je Ferdinand.

Bivši štoper Đavola imao je u međuvremenu i životnu tragediju kada mu je preminula supruga, ali se u međuvremenu oženio sa keti Rajt, piše Telegraf.

Oznake: Arsenal, Rakija