Derbi titule vrijedan – Zvezda i Partizan po 167. put

16.04.2022. | 08:24

Crvena zvezda i Partizan na stadionu “Rajko Mitić” igraju 167. vječiti derbi (18.00), a od ishoda meča umnogome će zavisiti ko će na kraju šampionske trke prvi proći kroz cilj.

Svaki vječiti derbi nosi sa sobom poseban pritisak, ali 167. prvenstveni duel između Zvezde i Partizana ima specifičnu težinu.

Crveno-bijeli imaju dva boda prednosti u odnosu na vječitog rivala, a pobjeda pred svojim navijačima bi Zvezdi donijela gotovo nedostižnih pet bodova viška.

Partizanova situacija je jasna – ukoliko trijumfuju, crno-bijeli će preskočiti rivala i izbiti na prvo mjesto, dok im eventualno osvojen bod ne garantuje ništa osim nešto neizvjesnije završnice šampionata.

Zvezda je bila bolja u derbijima ove sezone – u Humskoj je jesenas bilo 1:1, dok su crveno-bijeli krajem februara slavili pred svojim navijačima prilično lako 2:0.

Partizan je i u nešto lošijoj formi, u posljednjem kolu prve faze takmičenja remizirali su sa Čukaričkim bez golova, dok je Zvezda bila ubjedljiva protiv kragujevačkog Radničkog 4:1.

Crno-bijeli imaju bolju odbranu od rivala, primili su manje golova, ali i gol-razlika je u Zvezdinu korist zbog 11 datih golova više.

Mirko Ivanić i Aleksandar Katai bili su nosioci igre crveno-bijelih u posljednjih nekoliko derbija, dok se Partizan uzda u iskustvo veznog reda i ubojitog napadača Rikarda Gomeša.

Utakmica na stadionu “Rajko Mitić” igra se od 18.00 časova.