Derbi kola! Vest Hem skinuo Arsenal sa prvog mjesta

29.12.2023. | 07:46

​Derbi 19. kola engleske Premijer lige odigran je sinoć na ”Emirejtsu”, gdje je Vest Hem kao gost savladao domaću ekipu Arsenala rezultatom 0:2. Trijumf “Čekićara” u londonskom derbiju, ujedno je značio da Liverpul ostaje na prvom mjestu tabele.

Ovakvom ishodu se obradovao i Liverpul, koji je zadržao dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Arsenal, a Vest Hemu je ovo deseta pobjeda u sezoni, za proboj na šesto mjesto na tabeli sa 33 osvojena boda.

Sve ono što je uspio da ostvari remijem na ”Enfildu” u prošlom kolu, Arsenal je ”prosuo” sinoć na svom terenu.

Već od 13. minuta ”Tobdžije” bile u rezultatskom minusu, kada je Souček na asistenciju Bouvena pogodio za vođstvo Vest Hema, ali je pogotku prethodila i očajna reakcija defanzivaca Arsenala pred gol linijom.

Taj gol je obilježio prvo poluvrijeme, a poslije deset minuta igre u drugom, Mavropanos je poslije kornera duplirao prednost ”Čekićara” – 0:2.

Pokušavali su domaći da uzvrate, stvorili nekoliko šansi, ali bez realizacije, dok je u posljednjim sekundama meča Vest Hem iznudio i jedanaesterac koji Benrama nije uspio da realizuje, odnosno Raja je odbranio njegov šut sa bijele tačke, pa su ”Tobdžije” izbjegle i teži poraz.

Ranije sinoć, Brajton je na svom terenu savladao Totenhem sa 4:2, navode “Sportske”.