Derbi kola: Partizan preživio gostovanje u Pazaru VIDEO

06.11.2023. | 17:46

Fudbaleri Partizana nastavili su seriju pobjeda u Superligi Srbije.

Izabranici Igora Duljaja u uzbudljivom meču punom prilika slavili su kraj Jošanice sa minimalnih 1:0 protiv Novog Pazara. Jedini strijelac na meču bio je Ksander Severina na samom početku duela, tačnije u 2. minutu, kada je odličnim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao danas odličnog Nikolu Mirkovića.

Mogao je Partizan relativno brzo da duplira prednost. Prvo je u 18. minutu šut Saldanje odlično odbranio Mirković.

Da bi u 24. poslije kornera sa lijeve strane nastala je gužva u kaznenom prostoru gdje je poslije udarca Kanutea prvo odbranio Mirković, a onda je Sise izbacio loptu sa gol linije.

Saldanja je ponovo bio u velikoj prilici u 40. minutu, ali njegov udarac završava pored gola Pazaraca.

Domaćini nisu ostali dužni u drugom poluvremenu sudeći po šansama. Nekadašnji reprezentativac Srbije, Marko Šćepović se spetljao i nije uspio da uputi udarac ka golu Partizana, ali je to sa druge strane uradio Karaklajić, ali mu je sjajno ušao u udarac Jovanović i odbranio ovaj pokušaj domaćih, koji su samo dobili korner iz kojeg je Floro oprobao svoj udarac iz daljine.

Ređali su domaći prilike pred golom lidera prvenstva, ali je Jovanović uvijek izlazio kao pobjednik. Vrijedno pomena je odlična šansa Sume i blok Svetozara Markovića, kao i situacija 1 na 1 kada je golman crno-bijelih zaustavio i Čirjaka, te do kraja nije bilo ozbiljnijih prilika.

Partizan je trijumfom u Novom Pazaru upisao 12 vezanu pobjedu i 27. bod, te tako ostao na plus 6 u odnosu na Crvenu zvezdu, dok je Novi Pazar na sedmoj poziciji sa 17 bodova, prneosi Srpskainfo.

Oznake: Novi Pazar, Partizan