Deportovana Čehinja nije ljuta na Đokovića: Nadam se da će igrati, ja ću tražiti odštetu od Australijanaca

11.01.2022. | 18:07

Češka teniserka Renata Voračova, koja je deportovana iz Australije zbog toga što nije vakcinisana na korona virus, istakla je zadovoljstvo činjenicom da je Novak Đoković dobio spor sa australijskim vlastima.

Voračova se našla u istoj situaciji poput Novaka na ulasku u Australiju, ali je njen slučaj završen povratkom u Evropu.

Đoković je, sa druge strane, pred sudom izborio pravo da ostane u zemlji i takmiči se na Australian Openu.

“To je dobro. Ne samo za njega. Nadam se da će igrati. Zato smo i otišli tamo, da igramo tenis i da ne budemo dio nekih unutrašnjih igara”, izjavila je Voračova.

Cijela situacija sa najboljim teniserom svijeta uticala je i na njen status.

“Bila sam tamo punu nedjelju i otkako je on došao, sve se promijenilo. Nisam ljuta na njega. Samo sam tužna što se ovo dogodilo. Ovo je jedan od najvećih turnira. Odete i onda se tako nešto dogodi. Ne mogu da zamislim da je tako nešto moguće u toj zemlji u 21. vijeku. Veliko je olakšanje da sam poslije svega kod kuće. Nisam se dobro osjećala, nisam mogla da spavam ni da jedem mnogo”, rekla je ona.

Poslije svega, zahtjevaće adekvatnu odštetu od Teniske asocijacije Australije.

“Jedna avionska karta je koštala 2.500 evra, a sa mnom je išao i trener. Zatim, hotelski smještaj, treninzi, potencijalni novac u vidu nagrade… Nadam se da će australijski savez sve to uzeti u obzir i da nećemo morati da preuzimamo pravne korake”, poručila je 38-godišnjakinja iz Zlina.

Australijan open startuje 17. januara. Đoković ima šansu da dođe do 10. titule.