Denver pao od teške artiljerije Bruklina: Novi tripl-dabl Jokića, ali je promašio šut za pobjedu

13.03.2023. | 07:30

Ne može MVP toliko da vuče koliko Nagetsi mogu da ga ne isprate.

Možda je to i pravi opis onoga što možemo da vidimo u proteklim utakmicama u režiji Denvera, koji je večeras zabilježio treći uzastopni poraz.

Od Nikole Jokića smo imali prilike da vidimo još jednu izuzetnu partiju, koja komotno može da pored njega stavi epitet „MVP “, onaj koji svakako zaslužuje, prenosi Sportal.

Ipak, od ostatka Nagetsa (izuzev Majkla Portera Džuniora) večeras nismo vidjeli mnogo, prije svega na defanzivnom planu, što je iskoristio sastav Bruklin Netsa, koji je odnio trijumf iz “Bol arene” – 120:122.

Jokić je upisao 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija, a pratio ga je Majkl Porter Džunior koji je dodao 23. Dvocifreni su bili još Džamal Marej sa 16 i Eron Gordon sa 13 poena.

Sa druge strane istakao se Majls Bridžis sa 25 poena, pet manje je dodao Nik Klekston, dok su po 15 poena dodali Dorian Fini-Smit i Spenser Dinvidi, koji je uz to imao i 16 poena. Dvocifreni su bili još Kem Džonson sa 14, Set Kari sa 12 i Rojs O'Nil sa 11 poena.

Srpski as je pokušao sve, upisao je čak i tri blokade, doslovno krvario na terenu, ali je na kraju promašio dva šuta iz teških pozicija.

Na desetak sekundi do kraja meča uzeo šut koji je mogao da donese pobjedu Denveru. Preko ruke, iz okreta je šutirao srpski centar preko dva igrača, ali nije uspio da pogodi. Kasnije je, na dvije sekunde prije kraja, imao još jedan izuzetno težak šut, ovoga puta za tri poena, ali je ipak to bilo preteško čak i za njega.

Oznake: Nikoal Jokić