Denver obezbijedio direktan plasman u plej-of: Istorijska utakmica Nikole Jokića VIDEO

08.04.2022. | 07:20

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić krunisao je fantastičnu sezonu izuzetnom partijom kojom je Denveru obezbijedio direktan plasman u plej-of NBA lige.

Jokić je ponovo bio nezaustavljiv, ovoga puta protiv jedne od najboljih ekipa na Zapadu, a Nagetsi su savladali Memfis 122:109, uprkos tome što je Nikola zaradio rasjekotinu na glavi poslije snažnog udarca.

MVP prošle sezone i najveći kandidat da ponovo ponese to priznanje, dobio je lakat u glavu već na startu, pošto nije prošao ni minut igre kada ga je udario Džeren Džekson junior.

Morao je Jokić na klupu, a pošto je krvarenje zaustavljeno, na teren se vratio sa crvenom trakom oko glave i odmah počeo da pleše.

 

Momak iz Sombora je na terenu ukupno proveo nešto više od 35 minuta i za to vrijeme postigao 35 poena (16/24 iz igre), imao 16 skokova i šest asistencija. Pored toga zabilježio je čak četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

Nestvarnu sezonu krunisao je novim rekordom, pošto je postao prvi igrač u istoriji najjače lige svijeta koji je u regularnom dijelu imao najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

Jokić je i sa novim imidžom bio jednako ubojit i razigran, sjajno je šutirao i napadao rivale, pa je najzaslužniji što su Nagetsi i ove sezone direktno obezbedili plasman u plej-of.

Meč prije kraja regularnog dijela sezone imaju 48 pobjeda i 33 poraza, odnosno nedostižnu prednost nad sedmoplasiranom Minesotom, koja je prethodno savladala San Antonio sparse.

Pored srpskog superstara, istakao se još Eron Gordon sa 22 poena, šest više od Vila Bartona i Bizija Bounsa Hajlenda.

Na drugoj strani, bolji od ostalih u redovima Memfisa bio je Dezmond Bejn koji je duel završio sa 14 poena.

“Grizliji” se neće mnogo uznemiriti zbog neuspjeha jer su već obezbijedili drugu poziciju i privode kraju jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji franšize – trenutno su na skoru 55-25.

Poznati su i ostali učesnici plej-ofa sa Zapada, to su Finiks sansi, Golden Stejt voriorsi, Dalas meveriksi i Juta džez, dok u plej-in turnir idu spomenuti Minesota i San Antonio, odnosno Los Anđeles klipersi i Nju Orleans pelikansi, piše Srpskainfo.