Denver nemoćan protiv Bukera: Jokić promašio samo jedan šut VIDEO

25.03.2022. | 07:38

Srpski centar Nikola Jokić je odigrao još jedan vrlo dobar meč, ali je njegov tim pretrpio poraz.

Denver Nagetsi su prošle noći izgubili od Finiks Sansa 140:130, mada se nisu igrali produžeci, a Nikola Jokić je postigao 28 poena i imao po šest asistencija i skokova.Čitav susret bio je u znaku Devina Bukera koji ga je završio sa čak 49 poena.

Iako nije imao dabl-dabl, niti tripl-dabl, bio je ovo veoma dobar meč srpskog košarkaša koji je iz igre promašio samo jedan šut, od deset pokušaja. Međutim, treba pomenuti i kako je Džoker imao najveći broj izgubljenih lopti, čak osam, koliko je imao tim Sansa zajedno, piše Srpskainfo.

Dobro šutersko raspoloženje u napadu i loše odbrane, tako je u ovom duelu došlo do čak 270 poena i pobjede Finiksa. Ključnu razliku su Sansi stekli u posljednjoj deonici, u koju su ušli sa zaostatkom.

Nagetsi su imali plus dva na poluvremenu, kao i pred završni kvartal pošto su oba tima imala isti broj poena u prvoj i trećoj četvrtini. Finiks je u završnici utakmice bio znatno bolji, posljednja deonica im je pripala rezultatom 36:24, a ujedno i pobjeda.

Jokić je bio najbolji u svom timu sa 28 poena, a Bouns Hiland je dodao 23, dok je 21 imao Eron Gordon.

Devin Buker je odigrao fenomenalan meč i pogodio 64 odsto šuteva iz igre, 16 od 25, a procente su mu kvarile trojke koje je gađao dva od pet. Na kraju je prva zvezda Finiksa imala 49 poena, deset asistencija i četiri skoka, dok je cijela startna petorka, kao i kod Nagetsa, bila dvocifrena. Mikal Bridžis je postigao 22 poena, Kris Pol 17, Diandre Ejton 16, Džej Krauder 12.