Denver ipak slavio: Jokić se žalio sudijama i dobio isključenje

13.12.2023. | 07:21

Denver nagetsi savladali su Čikago bulse 114:106 u “Junajted centru”, iako je Nikola Jokić isključen krajem prvog poluvremena zbog rasprave sa sudijama.

Poslije slavlja dan ranije u Atlanti, Nagetsi su imali novo gostovanje već naredne noći u Čikagu.

Jokić se žalio da ga je imenjak Vučević faulirao prilikom polaganja na drugi obruč. “Džoker” je dobacio par riječi zamerkim sudijama prilikom vraćanja u odbranu. Prošao je gotovo cijeli napad Bulsa dok se nije čuo sudijski zvužduk za tehničku Nikoli Jokiću. To je bila i isključujuća za najboljeg igrača NBA šampiona, prenosi RTS. Jokić je na minut do kraja prvog poluvremena završio meč sa četiri poena, devet skokova i šest asistencija.

Taj momenat je pomogao na mobilizaciji Nagetsa, koji su uspjeli da timskog igrom ostvare novu pobjedu. Prednost ni u jednom trenutku nije prešla u ruke domaćina.

Za Denver na tom duelu nije bilo ni Džamala Marija, tako da je Redži Džekson završio kao najefikasniji sa 25 poena. Majkl Porter Džunior je stao na 17, a iks-faktor je bio ruki Džulijan Stroter sa 16 poena. Eron Gordon je bio svestran sa 14 poena, sedam skokova i šesta asistencija.

Kobi Vajt je bio prvi strijelac Bulsa sa 27 poena. Nikola Vučević je odigrao odlično sa 26 poena i 16 skokova.

Denver je četvrti na Zapadu sa 16-9, iznad su Minesota sa 17-5, Oklahoma siti sa 15-7 i Dalas sa 15-8. Nagetsima slijedi povratak kući i susret sa Bruklinom.