Denver bolji od ekipe Majamija: U duelu dvojice Nikola, Jokić postigao 12, a Jović tri poena

14.03.2024. | 07:38

Košarkaši Denvera pobijedili su na gostovanju ekipu Majamija rezultatom 100:88. U NBA duelu dvojice srpskih košarkaša i dvojice Nikola, Јokić je postigao 12, a Јović tri poena.

Denver je u Majamiju nanizao četvrti trijumf u NBA ligi kojim je sačuvao lidersku poziciju na tabeli Zapadne konferencije, dok je ekipa Hita seriju poraza produžila takođe na četiri i trenutno je na osmom mjestu koje na Istoku vodi u plej-in.

Nagetsi su već u prvom periodu stekli 13 poena prednosti, Majami je početkom treće četvrtine anulirao zaostatak i u nekoliko navrata prešao u blago vođstvo, ne veće od četiri poena, ali je Denver bio dominantan u posljednjih 12 minuta (28:17) tokom kojih je osigurao trijumf, pišu Nezavisne.

U prvim petorkama obje ekipe bio je po jedan Srbin i po jedan Nikola, obojica nekadašnji igrači beogradske Mege – Јokić u Denveru, a Јović u Majamiju.

Iako nije bio uobičajeno inspirisan, Јokić je meč završio sa 12 postignutih poena, naspram Јovićeva tri.

Za 37,5 minuta na parketu, Somborac je samo osam puta šutnuo na koš i pet puta pogodio – sve za dva poena. Ubacio je i dva slobodna bacanja iz tri pokušaja, upisao je 14 skokova i šest asistencija.

Nikola Јović je igrao 15,5 minuta, ubacio je jednu trojku iz ukupno tri šuta iz igre, uhvatio je jednu loptu i podijelio asistenciju.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Majkl Porter DŽunior sa 25 postignutih poena, uz sedam skokova (5/9 za tri). Aron Gordon je ubacio 16, a DŽamal Mari 14 poena.

Među igračima Majamija istakao se Bem Adebajo koji je postigao 17 poena i uhvatio 13 lopti. Pratio ga je DŽimi Batler sa 15, dok je Teri Rozir upisao 14 poena.