Del Potro u problemu zbog oca: Dugovi od 30 miliona eura tjeraju ga u bankrot

13.01.2022. | 16:38

Jedan od najomiljenijih tenisera današnjice, Huan Martin del Potro neočekivano je upao u probleme sa nasljedstvom. Čovjek kojeg su povrede spriječile da ostvari svoj pun potencijal, nakon smrti oca Danijela saznao je da je blizu bankrota!

Prema informacijama do kojih su stigli argentinski novinari, a kroz razgovore sa porodicom Huana, od svega što je zaradio od tenisa ostao je na samo 10 procenata.

– Kada mu je otac preminuo, povjerioci su pokucali na vrata da naplate dugove. Danijel je ostao dužan ogroman novac, jer nije umio da vodi poslove na pravi način. Najviše para uložio je u fabriku cerealija koja je propala – pričao je jedan izvor argentinskih medija.

Međutim, nije to jedino mjesto gdje je Danijel „prosipao“ teško stečeni novac.

– Postoje brojne tužbe i potraživanja od firmi koje se bave gradnjom nekretnina. Sa tim poslom, Danijel nije imao nikakvog iskustva i nije dobro prošao – rekao je Dijego Estevez, koji je bio jedan od sagovornika za tamošnje medije.

U rodnom gradu Huana Martina del Potra, Tandilu su podaci o dugovima njegovog oca „javna tajna“.

– Ovde u Tandilu svi znaju za probleme koje je Huan nasljedio od svog oca, jedino ne znamo za prave cifre. Huan se drži daleko od očiju javnosti, bio je u posjeti krajem godine, ali samo jednoj osobi koja je tražila da se vidi sa njim – rekao je dopisnik iz Tandila.

Ni advokati Huana Martina del Potra nisu željeli da kažu tačne cifre o nasljeđenim dugovima, ali se zna da je on tokom karijere samo od turnira zaradio oko 20.000.000 evra.