Dejan Unčanin novi sportski direktor RK Borac: “Bojim se da ne utrčim na teren”

29.06.2019. | 15:18

Jedan od najboljih rukometaša Borac m:tela u posljednjih nekoliko sezona Dejan Unčanin imenovan je za novog sportskog direktora aktuelnog osvajača Kupa BiH.

Po završetku ovogodišnje duge i naporne sezone odlučio je da “okači patike o klin” i bilo je poznato da će ostati u Borcu, samo je pitanje bilo na kojoj funkciji. Sada je došla i zvanična potvrda i Unčanin će biti odgovoran za sportsku stranu rada u klubu, a iskreno se nada kako se “neće zaboraviti” i utrčati na teren u nekoj “gustoj utakmici”.

– Koliko sam upoznat, ideja da budem imenovan za sportskog direktora potekla je od direktora Vladimira Brankovića. Njegov prijedlog usvojen je na posljednjem sastanku Upravnog odbora i eto me tu. Inače, već ranije je bilo riječi o tome da se u novu sezonu jednostavno ne može ući bez sportskog direktora jer je ta funkcija ostala upražnjena nakon što je Mirko Mikić postavljen za trenera – istakao je Unčanin.

Posao koji će ubuduće obavljati nekada sjajni desni bek uveliko se razlikuje od onoga što je radio proteklih tridesetak godina.

– Na dužnost stupam u 1. jula i moji prvi zadaci vezani su za kompletiranje igračkog kadra, prvenstveno na “mojoj” poziciji desnog beka, ali i organizacija samih priprema, termina odigravanja prijateljskih utakmica i slično. Posla ima i biće ga i više kako vrijeme bude prolazilo. Vjerujem da ću, uz saradnju sa onima na koje sam i najviše upućen samom prirodom posla, uspješno odgovoriti zadacima – siguran je novi sportski direktor Borac m:tela.

Najviše će sarađivati sa nekadašnjim saigračem Mirkom Mikićem koji mu je prošle sezone bio i trener.

– Tako to, valjda, ide. Sa Mirkom sam već imao odličan odnos, a nadam se da će on sada biti još potpuniji, sa još više saradnje jer odnos trener – igrač ima neka svoja pravila koja ja, iako sam po godinama stariji, nisam želio da prelazim. Zato se sada zaista radujem zajedničkom radu koji je pred nama – kategoričan je Unčanin.

Savić produžio ugovor

Još jedan rukometaš odlučio je da produži saradnju sa Borac m:telom, a u pitanju je lijevi bek Srđan Savić koji je potpisao dvogodišnji ugovor. Prije njega su to uradili Goran Daničić, Miloš Nježić, Slađan Subotić, Milan Dakić, Bojan Rađenović i Vladan Đurđević koji su potpisali saradnju na jednu godinu. Istovremeno, Borac su napustili Srđan Mijatović, koji je prešao u redove španskog Puente Henila, Dean Šešić, novi igrač slovenačkog Trimo Trebnja, te Haris Buljina i Arman Beširević koji će karijeru nastaviti u Vogošći.

 

Izvor:(Glas Srpske)



Oznake: RK Borac