Dejan Stanković: Ovo je za sve koji se raduju i pate sa Zvezdom

09.12.2021. | 23:28

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković prezadovoljan je poslije prolaska crveno-bijelih u osminu finala Lige Evrope.

Zvezda je u Bragi u četvrtak uveče odigrala 1:1 sa domaćim timom, poslije dva penala i golova Galena i Kataija u drugom poluvremenu.

To joj je bilo dovoljno da sa 11 bodova ode u nokaut fazu Lige Evrope sa prvog mjesta.

„Poslije Barija, ovi momci su ispisali istoriju. To je ta utakmica i momenat. Da je bilo teško, jeste. Mnogo izostanaka, da. povrede Njegoša pred utakmicu, gdje nam se poremetila postavka. Uspjeli su da skupe snagu i budu organizovani. Pobjeda za sve koji znaju da pate sa Zvezdom, znaju da se raduju sa njom i veliki uspjeh kluba“, rekao je Stanković novinarima poslije meča.

Dodao je da je nevjerovatan uspjeh iz ovakve grupe otići sa prvog mjesta u osminu finala evropskog takmičenja, fazi u kojoj Zvezda nije bila poslije titule u Kupu evropskih šampiona 1991.

„Ne znam, realista sam u životu, treba da radimo još dosta, da malo i osvježimo. O tome će se pričati poslije. Sad ne znam šta da kažem od sreće. Jer, doći u Zvezdu, biti kod kuće i zajedno sa ovim momcima ispisati istoriju, nisam svjestan, mislim da niko nije. Videćmo kako će sutra biti. Bilo je lijepih momenata, ali ovo je ono pravo“, istakao je Stanković.

Na pitanje koju bi ocjenu dao svom timu za meč koji je prethodno nazvao „diplomskim radom“, Stanković je rekao nedvosmisleno – desetku.

„Deset, deset, za zalaganje, požrtvovanje, vjeru, odricanje, bili su fenomenalni. Igrali smo protiv odlične ekipe, nemoj da to neko stavlja po strani. Oni su četvrti u portugalskom prvenstvu. Ali nismo željeli da se predamo, primili smo jedan jeftin gol, imali smo spreman i jedan i drugi scenario, pomjerili smo malo granice i ne bih sad da ulazim u analizu“, naglasio je trener crveno-bijelih, navodi “Nova.rs”.