Dejan Stanković: Cilj su sve pobjede do kraja prvenstva

10.04.2021. | 18:30

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković iznio je očekivanja pred utakmicu 31. kola Superlige Srbije koju će njegovi fudbaleri odigrati na gostujućem terenu protiv ekipe Javora u nedjelju od 15 časova.

„Prvu utakmicu protiv Javora nismo uspjeli da dobijemo, iako smo taj meč trebali da završimo sa par golova. Jednostavno takav je bio dan, sada je drugačije, drugačije je vrijeme. Mislim da sam rekao i poslije završenog vječitog derbija, da je to pobjeda koju treba da potvrdimo. Utakmica protiv Partizana neće imati tu težinu ako ne budemo pravi protiv Javora“, istakao je Stanković.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde istakao je da nema mjesta kalkulacijama i da će crveno-beli u svakoj utakmici do kraja prvenstva ići na pobjedu.

„Matematika čini svoje, od početka sezone pričamo o tome da spremamo utakmicu za utakmicu, tri po tri boda. Ne razmišlajmo o nečemu što je sutra, tri boda protiv Javora potvrđuju pobjedu protiv Partizana i nećemo odustati od toga. nema kalkulacija, ostalo je osam kola do kraja, četiri pobjede su nam potrbne da bismo i matematički obezbijedili titulu. Jedna po jedna, ja bih volio da da dobijemo sve utakmice do kraja i težićemo ka tome, to je cilj“

Osvrnuo se Stanković i na nedavno odigrani 164. vječiti derbi.

„Igrali smo protiv ekipe koja je bila u izvanrednoj formi zadnja dva mjeseca, igrala dobar fudbal, davala dosta golova, mnogo su ozbiljno izgledali. Kada završimo utakmicu bez primljenog gola od takve ekipe jedino što mogu da uradim je da čestitam mojim momcima. Sigurno da pobjeda u derbiju donosi pečat ozbiljnog rada, ozbiljnog odnosa momaka prema dresu i utakmicama.“

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije ističe da je u srijedu protiv Partizana ostvario jednu od najvažnijih pobjeda u kratkoj trenerskoj karijeri.

„Derbi je derbi i derbi je istorija fudbala. Uradili smo dosta dobar posao i prije derbiji, mnogo veliki posao i onda računaš da nismo dobili derbi da li bi to sve palo u vodu, a uradili smo ga mnogo dobro. Još više je dobilo na važnosti poslije ovog derbija i to sve što smo uradili u Evropi i prvenstvu. Dobili smo mir, potvrdu izvanrednog rada, odnosa prema klubu“, prenosi “N1”.

Dejan Stanković odgovorio je i na pitanje da li se već razmišlja o kvalifikacijama za Ligu šampiona.

„Naravno, to je cilj, to mora da bude realan cilj. Sigurno da treba da sjednemo i pričamo šta ćemo i kako ćemo da radimo kada se prvenstvo završi, ali ne prije toga. Imamo jasne ciljeve ove godine, a to je dupla kruna i dobar završetak prvenstva. Međutim već sad polako imamo u glavi šta ćemo i kako ćemo, jedan realan put i napredak ove Crvene zvezde bi bio napad na grupnu fazu Lige šampiona“ poručio je Stanković.

Zvezda je trenutno lider šampionata u Superligi Srbije. Osam kola prije kraja crveno-bijeli imaju 12 bodova više od Partizana i na dobrom su putu da osvoje četvrtu vezanu titulu.