Dejan Savić: Banjaluko, dolazimo ponovo!

Do Olimpijskih igara u Tokiju ostalo je manje od pet stotina dana, a vaterpolisti Srbije uveliko koračaju putem koji za konačan cilj ima odbranu olimpijskog zlata osvojenog 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Srpski vaterpolisti ne kriju da im je želja da što prije “izvade” olimpijsku vizu, a prva prilika za to biće završni turnir Svjetske lige koji će biti održan u Beogradu od 18. do 23.juna.

Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, u razgovoru za ATV kaže da selekcija Srbije ide korak po korak.

“Organizacija završnog turnira u Beogradu samo dokazuje naše ambicije i želju da se kroz Svjetsku ligu domognemo plasmana na Olimpijske igre u Tokiju. Beograd je domaćin završnog turnira i ne sumnjam da će organizacija biti besprekorna. Za nas je to prvi pokušaj da se kvalifikujemo za Olimpijske igre i smatram da sve zavisi od nas”, kaže Savić.

Na olimpijskom putu do Rija vaterpolo reprezentacija Srbije posjetila je Banjaluku u kojoj je, 10.maja 2016. godine, odigrana utakmica Svjetske lige izmedju Srbije i Crne Gore. Dejan Savić, kaže da mu je taj duel ostao u lijepom sjećanju i za ATV najavljuje novi dolazak u najveći grad Republike Srpske.

“Moram da vam priznam da smo ponovo došli na jednu takvu ideju. Znamo da smo u Banjaluci rado viđeni gosti i osjećamo se kao na domaćem terenu. Definitivno najavljujem da ćemo pokušati da organizujemo mini pripreme u Banjaluci. Ostaje nam da se dogovorimo da li će to biti pred Olimpijske igre ili pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti naredne godine, ali već sada mogu da kažem da Republike Srpska i Banjaluka mogu da očekuju naš poziv za saradnju”, rekao je Savić.

 

Ostavite komentar: