Debakl Kecmanovića na startu Rolan Garosa

27.09.2020. | 21:49

Srpski teniser Miomir Kecmanović završio je učešće u prvom kolu Rolan Garosa. Kecmanović je doživio debakl na startu takmičenja u Parizu, pošto je poražen od Dijega Švarcmana, rezultatom 6:0, 6:1, 6:3.

Miomir nije uspio da prikaže ništa od onoga što umije, dok je Švarcman od početka preuzeo kontrolu i nije prestao da “gazi” sve do kraja susreta.

Bilo je jasno da se srpskom igraču ne piše loše kada mu je rival oduzeo servis na samom startu, što se potvrdilo u narednih 20 minuta.

Dijego je osvojio sve gemove i trasirao put ka trijumfu. U drugom dijelu igre bio je maltene jednako ubjedljiv i povratka za Kecmanovića nije bilo.

Kecmanović je dio svog talenta i borbenosti prikazao samo u trećem setu, nije odustajao i dva puta je vraćao pretrpljeni brejk. To nije bilo dovoljno jer je prečesto gubio gemove u kojima je servirao.

Meč je trajao samo sat i 50 minuta, a omaleni Argentinac u drugom kolu čeka pobjednika susreta Korentan Mute – Lorenco Đustino.

Rolan Garos počeo je u nedjelju i traje do 11. oktobra, igra se za nagradni fond od 36.418.080 evra, a titulu brani Rafael Nadal.