Debakl gostiju u “Boriku”: Borac siguran protiv Posušja

27.04.2022. | 20:46

Košarkaši Borca deklasirali su Posušake u posljednjoj domaćoj utakmici u okviru Lige 13. Aljoša Janković je dva puta na ovoj utakmici bio “brži od sirene”.

U prvom dijelu sezone, Posušje je trojkom sa zvukom sirene stiglo do senzacionalne pobjede nad Borcem, piše Mondo.

Večeras u Boriku – ni promil drame! Banjalučani su rutinski odradili posao sa Hercegovcima i trijumfovali rezultatom 103:57, u posljednjoj utakmici pred domaćom publikom prije nastupa u Ligi 6:

Tim crnogorskog stratega Zorana Kašćelana odveo je utakmicu, praktično, u željenom smjeru već poslije prve četvrtine.

Nakon uvodnih 10 minuta, zaključenih trojkom Aljoše Jankovića sa zvukom sirene, crveno-plavi su tekli prednost od 16 poena (29:13).

Krilo Banjalučana bilo je “brže od sirene” i na kraju drugog kvartala, kada je pogodio sa pola terena za +23 (48:25), što je bila prednost koja je domaćima omogućila da rutinski odrade posljednju domaću utakmicu prije starta Lige 6, do konačnog plusa od

U domaćem timu svi igrači su se upisali u strijelce – prednjačio je Stefan Kenić sa 24 poena, dok je drugi strijelac ekipe bio Džošua Kaningem sa 16. Iz tabora Posušja vrijedi izdvojiti Alana Entonija, koji je uknjižio dabl-dabl učinak (17 poena i deset skokova).

U posljednjem kolu prije starta Lige 6, Banjalučani će u subotu, posljednjeg dana aprila, gostovati mrkonjićkoj Mladosti.

Istovremeno, u Tuzli je odigran jedan meč upravo posljednje runde.

Obzirom na ranije odustajanje Čelika, a kojim je trebalo da igra u ovom kolu, Sloboda je ovu srijedu i “rupu” u rasporedu iskoristila da odigra meč sa sarajevskom Bosnom Rojal.

Crveno-crni su trijumfovali rezultatom 89:69, a ključnu prednost stekli su u drugoj i trećoj dionici.

Tokom ta dva kvartala, igrači Nedima Džemića postigli su 47, a primili 25 poena i ovjerili trijumf do kojeg ih je vodio Haris Delalić sa 20 poena, dok je drugi strijelac ekipe bio Igrahim Durmo sa 15.

U sarajevskom taboru, odličan je bio Džon Dejvis sa 26 poena.

Oznake: KK Borac, Posušje