Danski fudbaler pao u nesvijest: Reanimirali ga i iznijeli sa terena, utakmica prekinuta

12.06.2021. | 19:13

Horor trenutak u Kopenhagenu. Jedan od najboljih fudbalera Danske Kristijan Eriksen srušio se u 43. minutu na teren tokom utakmice sa Finskom u okviru Evropskog prvenstva u fudbalu.

Nakon što se je u samom finišu prvog poluvremena između Danske i Finske pozilio danskom fudbaleru Kristijanu Eriksenu, na terenu su izašle ekipe medicinske pomoći koje su ga reanimirale, te je iznesen sa terena i prevežen u bolnicu.

Medicinsko osoblje je reanimiralo Eriksena više od 15 minuta i na kraju je iznesen na nosilima sa terena.

Kada je napustio stadion, bio je priključen na kiseonik. UEFA je odlučila da se utakmica prekine i da neće biti nastavljena.

Podsjetimo, pomenuta situacija desila se u finišu prvog poluvremena i to nakon što je Eriksen krenuo po jednu loptu, a nakon toga se samo srušio i pao na teren. Najvjerovatnije da je u pitanju srčani udar, ali svakako da će više informacija biti poznato uskoro.

Utakmica je odmah prekinuta, a svi igrači Danske i Finske nekoliko sekundi nakon toga držali su se za glavu i u nevjerici gledali šta se dešava.

Prema videosnimcima koji dolaze iz Danske, ljekarske ekipe se bore za život ovog fudbalera Intera.

Fudbaleri obe ekipe odmah su napravili “zid” oko Eriksena kako se ne bi moglo vidjeti šta se dešava, a društvene mreže odmah su preplavile brojni komentari i poruke podrške za ovog fudbalera Intera, prenosi klix.ba

Eriksen iza sebe ima odličnu sezonu gdje je s Interom osvojio titulu prvaka Italije, a ranije je u karijeri igrao za Tottenham i Ajax. Za reprezentaciju Danske je debitovao 2010. godine.