Danil Medvedev je prvi finalista US Opena

10.09.2021. | 23:26

Drugi teniser svijeta je poslije 124 minuta igre ostvario pobjedu protiv 15. igrača svijeta, Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, 6:4, 7:5, 6:2.

Bila je to druga pobjeda Moskovljanina u njihovom drugom okršaju na ATP Turu koja ga je ujedno katapultirala u drugo finale u Njujorku u karijeri. U prethodnom je 2019. godine u pet setova poražen od Rafaela Nadala. Danil je svakako bio favorit uoči ovog meča, ali trebalo je to potvrditi i na terenu protiv 21-godišnjeg momka iz Montreala, koji nije uspio da se plasira u prvo slem finale.

U početnom setu, Ože-Alijasim je dobro krenuo, ali mu se u sedmom gemu stegla ruka, Medvedev je došao do brejka bez izgubljenog poena i uz sigurnu igru na svoj servis, poslije 38 minuta upisao početni set, 6:4. Slično je krenuo i drugi set, držali su svoj servis do šestog gema kada je Ože-Alijasim uspio da iskoristi drugu brejk loptu i povede sa 4:2, a potom i sa 5:2. I kada se očekivalo da će to iskoristiti, stao je, Medvedev je u devetom gemu izdržao dvije set lopte za Kanađanina, vratio brejk i potom izjednačio na 5:5. Uslijedio je odmah i novi brejk za 6:5 i potom servis gem za 7:5 i velikih 2:0 u setovima. Već tada je bilo jasno da će Ože-Alijasim imati planinu od zadatka i vrlo brzo se ispostavilo da je potpuno psihološki potonuo.

Medvedev je u trećem gemu došao do brejka za 2:1, potom je Kanađanin odmah imao šansu za ribrejk, ali je prokockao i to je bilo to.

Uslijedio je novi brejk Moskovljanina, siguran vez do kraja meča i drugog finala na Flašing medouzu, piše “B92”. Tamo će ga čekati pobjednik duela između Novaka Đokovića i Nijemca Aleksandera Zvereva.