Danas počinje osmina finala Evropskog prvenstva

26.06.2021. | 08:13

Nakon izuzetno zanimljive grupne faze došao je red na mečeve nokaut faze. Ove subote će navijači moći da gledaju duel Velsa i Danske od 18 časova, a zatim i okršaj Italije protiv Austrije.

U prvom meču dana odmjeriće snage dvije drugoplasirane ekipe u grupama A i B. Velšani su prolazak dalje obezbijedili i prije posljednjeg kola i poraza od Italije (1:0), dok je Danska ušla na „mala vrata“ nakon fantastičnog meča protiv Rusije.

Skandinavci su tada uspjeli da postignu četiri pogotka i tako preteknu Finsku i Rusiju sa kojima su imali isti broj osvojenih bodova.

Ipak, Velšani su prije pet godina stigli do polufinala Evropskog prvenstva i pokazali da i te kako znaju da igraju mečeve na ispadanje, a nosioci igre su i dalje tu, pa navijači sa nestrpljenjem čekaju novo čudo Gareta Bejla i Erona Ramzija.

Pobjednik ovog susreta igra protiv boljeg iz duela Holanije i Češke.

„Azuri“ će odmjeriti snage od 21 čas protiv Austrije, a navijači na „čizmi“ brinu da bi meč mogao da propusti Đorđo Kjelini koji je povrijedio mišić na prethodnom meču.

Veliku pažnju privuklo je pitanje da li će Italijani kleknuti prije meča, a u posljednjem meču je Leonardo Bonuči poručio.

„Kada se vratio u hotel, odlučićemo zajedno kao tim. Zahtjev je tu, pričaćemo o tome ako već postoji ideja i želja da se napravi neki gest protiv rasizma“, rekao je Bonuči, prenosi “Nova.rs”.

U ovom trenutku se upravo četi Roberta Mančinija daju najveće šanse da i osvoji Evropsko prvenstvo. Italijani su 30 mečeva bez poraza i nisu primili gol više od 1.000 minuta. U posljednjem kolu protiv Velsa slavili su sa osam novih igrača.

Pobjednik ovog duela će igrati protiv pobjednika meča Belgije i Portugala koji igraju od nedjelje od 21 čas.