Danas na rasporedu tri utakmice 6. kola Premijer lige BiH

22.08.2021. | 10:27

Danas su na programu još tri utakmice 6. kola Premijer lige BiH, a prva na redu je ona u Prijedoru.

Tamo će na Gradskom stadionu Rudar dočekati posrnulog šampiona Borca, koji ima užasan početak sezone jer je posljednjeplasirani tim na tabeli.

Već je Borac promijenio i tri trenera, a treće ime koje će sjediti na klupi Banjalučana je Nemanja Miljanović, kojem će gostovanje Rudaru biti debi.

Očekuje se da je Miljanović napokon prodrmao ovaj tim koji je prošle sezone postao šampion, ali i Rudar će svakako imat šta da kaže, iako je oslabljen neigranjem Amoaha i Redžića.

Potom slijedi duel Radnika i Željezničara u Bijeljini, gdje će Plavi s Grbavice tražiti prvi bod/bodove u gostima ove sezone. Zasad se mladi tim Želje pokazao kao domaćinska ekipa, a gostovanje Radniku je idealna prilika da vidimo da li su spremni da osvoje i neki bod na strani.

Posljednji meč današnjeg programa igrat će se na Pecari, a biće to hercegovački derbi Širokog i Veleža.

Velež je, kao i Borac, na jako loš način počeo sezonu u domaćem šampionatu, a Pecara nije mjesto gdje bi poželjeli da se vadite. Široki također ne briljira na startu sezone i tražit će pobjedu nad Rođenim za rast samopouzdanja.

Rođeni su napokon odmorili od napornog ritma pošto su ispali iz Konferencijske lige, pa se očekuje da na Pecari Dudić izvede i najbolje što ima.

Utakmica u Prijedoru se igra od 17, u Bijeljini od 19, a na Pecari od 21 sat. Na Areni Sport možete pratiti duele Rudara i Borca, te Širokog i Veleža, a Moja TV će raditi prijenos iz Bijeljine.

Premijer liga, 6. kolo:

Subota, 21. avgusta:

Leotar – Posušje ODGOĐENO za srijedu 25.8.

  • Sloboda – Sarajevo 1:2
  • Zrinjski – Tuzla City 1:1

Nedjelja, 22. avgusta:

  • 17:00 Rudar – Borac (Arena Sport)
  • 19:00 Radnik – Željezničar (Moja TV)
  • 21:00 Široki Brijeg – Velež (Arena Sport)