Danas mečevi 21. kola Prve lige Republike Srpske

03.04.2021. | 09:19

Mečevi 21. kola Prve fudbalske lige Republike Srpske biće odigrani danas u 15.30 časova, a najzanimljivije bi trebalo da bude u Derventi, Trebinju i Modriči.

Lider na tabeli, Rudar iz Prijedora, nakon poraza u Modriči i ubjedljive igre i pobjede nad Drinom, imaće nezgodno gostovanje kod vrlo dobre ekipe Tekstilca u Derventi.

Tekstilac dobro igra, posebno na domaćem terenu, gdje je posljednji put izgubio u prvenstvu još početkom septembra od komšija iz Doboja.

Do sada su se šest puta sastajali u Derventi. Prva dva meča je dobio Tekstilac, naredna dva su završena neriješeno, a posljednja dva duela je dobio Rudar.

Drugoplasirani Leotar, koji ima šest bodova manje od Prijedorčana, danas je domaćin dobojskoj Slogi, protiv koje će pokušati da dođe do pobjede i zadrži korak, ali i oreol nepobjedivosti ovog proljeća.

Veoma zanimljiv okršaj se očekuje u Modriči, gdje će gostovati banjalučki Željezničar. Dva tima se nalaze u odličnoj formi.

Modričani su vezali tri pobjede, Željo je bez poraza ovog proljeća i ne samo to – posljednji poraz su Banjalučani doživjeli još 3. oktobra, kada su izgubili u Trebinju.

Jedini meč u Modriči ova dva rivala dobio je domaći tim na jesen 2018. godine, a u prvom dijelu sezone u Banjaluci su, takođe, slavili Modričani sa 1:0, pogotkom Dragana Kuljanina.

Posrnula Zvijezda 09, koja od eliminacije iz Kupa BiH od Klisa ne liči na sebe i pet utakmica ne zna za pobjedu, čeka Sutjesku koja se bori za opstanak.

Kozarski derbi će u Dubici odigrati Borac i Kozara, u Prnjavoru će LJubić dočekati Slaviju, u Zvorniku Drina je domaćin Slobodi iz Novog Grada, koja već četiri kola ne zna za trijumf, a tradicija kaže da su samo jednom slavili u Zvorniku, još 2008. godine.

Derbi začelja će biti odigran u Brčkom, gdje će pretposljednje Jedinstvo igrati protiv Podrinja iz Janje.

Prva liga Republike Srpske – 21. kolo:

Drina – Sloboda
Jedinstvo – Podrinje
Borac – Kozara
Leotar – Sloga
LJubić – Slavija
Modriča – Željezničar
Tekstilac – Rudar
Zvijezda 09 – Sutjeska

Tabela: Rudar Prijedor 41, Leotar 35, Modriča i Zvijezda 09 33, Željezničar /Banjaluka/ 31, Tekstilac i Sloboda /Novi Grad/ 30, Kozara 27, Sloga /Doboj/ 26, Drina 25, Borac /Kozarska Dubica/ i Slavija po 24, LJubić 23, Sutjeska /Foča/ 20, Jedinstvo /Brčko/ i Podrinje /Janja/ 15 bodova.

 

 

Oznake: Prva liga