“Dan D” za Srbiju i Portugaliju – ko će direktno na Svjetsko prvenstvo

14.11.2021. | 08:03

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Lisabonu protiv Portugalije igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo i samo pobjeda ih direktno vodi u Katar. Utakmica se igra od 20.45.

Veliki, ogroman, značajan dan za “orlove” u Lisabonu.

Sve što su radili prethodnih mjeseci, sav znoj i trud, staje u 90 i kusur minuta u Lisabonu.

Selektor Dragan Stojković svjestan je da Srbija nema lak zadatak, ali nedvosmisleno poručuje da su “orlovi” u Lisabon došli po pobjedu i kartu za Katar.

“Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugalija nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dvije neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vrijeme da vidimo ko je bolji”, rekao je Stojković na konferenciji za medije u Lisabonu.

On je dodao da ima iznenađenje za Portugalce.

“Možete da očekujete sve, ali u jedno sam ubijeđen – gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnom Portugalijom”.

Kako je naveo, napadački stil igre sigurno neće mijenjati.

“Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da mijenjamo formaciju u posljednjoj utakmici. Poštujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugalu, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnom rezultata”, rekao je Stojković.