Damir Kahriman na meti banjalučkog Borca

08.06.2020. | 10:55

Nekadašnji reprezentativac Srbije i bivši čuvar mreže Crvene zvezde Damir Kahriman na meti je Borca, a da li će doći do njegovog dolaska na Gradski stadion znaće se u narednim danima.

Kahriman je u ovom trenutku član superligaša grčke Lamije, a ugovor mu ističe 30. juna. U kratkom razgovoru za “Glas Srpske” iskusni čuvar mreže priznao je da je upoznat sa vizijom čelnika Borca i da mu se sviđaju ambicije.

– Iskren da budem bilo je kontakata iz Banjaluke preko jednog prijatelja, ali za sada još ne i zvaničnih razgovora. Čuo sam lepe priče o Borcu i Banjaluci. Sviđa mi se ideja da ponovo zaigram u Evropi, ali i to što je želja čelnika kluba da se naredne sezone bore za titulu. Videćemo šta će doneti naredni dani, ali naravno da moram obaviti razgovore i sa čelnicima Lamije – naglasio je Kahriman, koji je za A selekciju Srbije imao osam nastupa, a isti broj utakmica zabilježio je i za mladu reprezentaciju ove zemlje.

Riječ je o veoma iskusnom golmanu, koji će u novembru napuniti 36 godina, a osim brojnih klubova u Srbiji branio je još za turski Konjaspor, ukrajinsku Tavriju, te grčke klubove Iraklis i Lamiju.

Na Gradskom stadionu su proteklih dana razgovarali i sa doskorašnjim golmanom Čelika Bojanom Pavlovićem, pa ostaje da se vidi kakav će biti rasplet.

Prvi čovjek Banjalučana Vico Zeljković osvrnuo se i na prozivke doskorašnjeg prvotimca Borca Marka Mirića, koji tvrdi da u prethodnih šest mjeseci nije dobio ništa od kluba i to je bio razlog zašto je jednostrano raskinuo saradnju sa Banjalučanima.

– Mogu samo da mu poručim da Borac nikad nije bio jači i bolji. Svojim igrama na terenu i odnosom prema grbu kluba pokazao je svoj karakter. Želim mu sve najbolje u nastavku igračke karijere i da pruža bolje partije nego one što je prikazao u Banjaluci. Inače, kada su nastale nevolje s virusom korona obavili smo razgovore sa svim igračima, postigli dogovore kako ćemo i šta ćemo dok traje pandemija. Ne stidimo se činjenice da imamo određenih problema, kao i svi klubovi. Treba da riješimo tekuća pitanja i zaostavštinu iz vremena virusa korona, ali to će vrlo brzo da bude sanirano u potpunosti samo je potrebno malo strpljenja. Već smo riješili taj problem i igračima će biti isplaćeno ono što smo dogovorili – dodao je Zeljković.

Jedan meč u Evropi?

Još je nepoznato po kakvom će se scenariju igrati naredne kvalifikacije za evropske kupove, ali sve se više pominje da će se učesnici grupnih faza oba takmičenja dobiti po skraćenom postupku. U opticaju su dva scenarija. Po prvom bi se igrao samo jedan meč u kojem bi domaćin bio klub sa višim koeficijentom. Borac nije igrao osam godina u Evropi i preuzima ligaški koeficijent 1.075, što sigurno znači da ne bi bio nosilac, odnosno domaćin. Drugi scenario je da se kvalifikacije igraju na regionalnoj bazi kako bi putovanja bila što kraća. To znači da bi klubovi iz BiH igrali protiv rivala sa Balkana. U ovom slučaju nije poznato da li bi se u okviru jednog pretkola igrala dva meča ili jedan.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 



Oznake: FK Borac