Dalić pohvalio svoju ekipu: Hrvatska je najbolja u Evropi

30.03.2023. | 12:11

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić kaže da je njegova selekcija najbolja u Evropi u posljednje dvije godine.

“Vatreni” su od Evropskog prvenstva po rezultatima i statistici broj jedan na starom kontinentu, tvrdi Dalić.

“Nakon EURO, u ove dvije godine, Hrvatska je broj 1 u Evropi po rezultatima i statistici. To je prvi put u istoriji da je Hrvatska najbolja u Evropi po rezultatima. Odigrali smo 25 utakmica. Imamo najmanje poraza u Evropi. Dakle, broj 1. Imamo pravo da se nadamo dobrim stvarima i rezultatima jer imamo kvalitet. Hrvatska igra onako kako joj najbolje odgovara. Razni komentari, kritike, taktika, ovo ono… Hrvatska igra što joj odgovara. Kvalitet ekipe je kada može nametnuti svoj stil igre, a Hrvatska to radi, Hrvatska pobjeđuje, Hrvatska je najbolja u Evropi”, rekao je Dalić za “RTL” televiziju.

Hrvatska će u junu igrati na završnog turniru UEFA Lige nacija, koji će biti održan u Holandiji.

Dalićevi izabranici će 14. juna u Roterdamu igrati polufinale protiv domaćina, dok će u drugom, dan kasnije, u Enshedeu, snage odmjeriti Španija i Italija.

“Spremni smo da u junu napravimo iskorak i osvojimo Ligu nacija. Nećemo stvarati pritisak ni dramu. Pokušaćemo, daćemo sve od sebe, idemo da uživamo. Imaćemo sjajnu podršku navijača. Imamo dobru podlogu, najbolje rezultate u zadnje dvije godine. Imamo pravo da se nadamo dobrim stvarima”, kaže Dalić.

Dalić je nedavno produžio ugovor sa Hrvatskom do završetka Svjetskog prvenstva 2026. godine.