Daleko od ubjedljivog izdanja: Alkaraz se vratio na teren

16.02.2024. | 08:22

Karlos Alkaraz pomislio da je gotovo kada su pasionirani ljubitelji tenisa u Buenos Ajresu podigli “prežaljenog” Kamilja Uga Karavelija i produžili “prajm tajm” meč 2. kola za još pola sata.

Bilo je 6:2, 5:2 za aktuelnog šampiona kada je Argentinac zaigrao na sve ili ništa i podario domaćim navijačima adekvatan provod za kupljene ulaznice.

Zadržao je apsolutnog favorita na terenu sat i 45 minuta i učinio da završnica bude zaista vredna pažnje i uživanja. Više od toga nije bilo realno: Alkaraz – Ugo Karaveli 6:2, 7:5 u meču iz kojeg je Laslo Đere trebalo da dobije rivala u četvrtfinalu.

Trebalo, jer Đere nije bio na visini zadatka ranije u četvrtak, kada ga je eliminisao Italijan Andrea Vavasori.

Upravo on biće naredni rival drugom teniseru svijeta i prvom nosiocu na turniru Serije 250, na kojem Karlitos brani titulu iz 2023. osvojenu protiv Kamerona Norija u finalu.

Kao što smo rekli, trebalo je to da bude jači trening za dvostrukog grend slem šampiona, ali je 134. teniser svijeta – suočen sa ekspresnom eliminacijom – opustio ruku, napravio brejk, ali posustao kada je trebalo da odvede meč u taj-brejk drugog seta.