“Daćemo Mesiju ponudu koju neće moći da odbije”: Đoan Laporta izvlači “posljednji adut”

03.01.2021. | 18:41
Kandidat za predsjednika Barselone, Đoan Laporta, kaže da ima vremena da iznese “ubjedljiv prijedlog” Lionelu Mesiju, čiji ugovor s klubom ističe u junu.

Mesi od 1. januara 2021. ima pravo da pregovara sa drugim klubovima.

“Rekao je da će sačekati kraj sezone (da donese odluku) i to nam daje vremena da mu iznesemo ubjedljiv prijedlog”, rekao je Laporta koji je već bio predsjednik kluba od 2003. do 2010. – godine.

Ali kao što je Laporta istakao, Mesi je u intervjuu španskoj televiziji La Seksta rekao da “još nije donio odluku o svojoj budućnosti”.

To što će čekati kraj sezone, Laporta je opisao kao pozitivno, čak iako je argentinska zvijezda u istom intervjuu rekla da “klub prolazi kroz teško vrijeme” i da će biti “teško vratiti ga nivo na kojem je bio”.

Umoran od lošeg vođenja kluba, promjena trenera i razočaravajućih rezultata, poput poniženja od Bajerna iz Minhena (8:2), Mesi je prošlog ljeta želio da napusti klub. Međutim, tadašnji predsjednik Zozep Maria Bartomeu se pozvao na klauzulu u ugovoru, pa je Argentinac ostao u klubu jer nije želio da ide na sud.

“Imam kredibilitet kod Lea. Uvijek mi je govorio da se obistinilo sve što sam mu govorio. Zna da, ako dam riječ, da je držim”, rekao je Laporta.

Oznake: Đoan Laporta