“Da sam ostao u bolnici umro bih”: Siniša Mihajlović “otvorio dušu”, dotakao se i bolne teme

08.10.2021. | 17:58

Siniša Mihajlović, trener Bolonje, bio je jedan od gostiju na ovogodišnjem Festivalu sporta u Trentu, a tom prilikom je pričao o brojnim temama iz svog života.

Tokom gostovanja, popularni list “Gazeta delo sport” je iskoristio priliku da uradi intervju sa stručnjakom, a ono što je najviše interesovalo Italijane, ali i sve koji znaju za Sinišu jeste priča o borbi sa leukemijom, iz koje je Mihajlović izašao kao pobjednik.

“Bilo je vremena u životu kada sam zavoravio da plačem. Poslije sam plakao mnogo, a sada sam između”, poručio je srpski trener prisutnima, a potom nastavio o detaljima tokom liječenja.

“Živio sam na taj način… Ne mislim da sam heroj. Ima ljudi koje je sramota i koji se kriju zbog bolesti i to nije ispravno. Nema zašto da ih bude sramota. Plakao sam mnogo puta i otkrio sam da je u redu da to radim. Kada sam se sjedio na klupi protiv Verone imao sam 15 kilograma manje nego danas. Bio sam više mrtav nego živ. Ali, pojavio sam se tamo da bi svi shvatili da se borim i da želim normalan život”, rekao je.

Tek kada se našao u teškoj situaciji shvatio je da ranije nije pazio dovoljno na svoje zdravlje.

“Kada sam vidio sebe na televizoru nisam mogao da se prepoznam, ali to nije bila slika moje slabosti nego moje snage. Poručio sam bolesti: ‘Sad ćemo da se borimo i vidjećemo ko će da pobijedi’. U takvom trenutku shvatiš koliko je važno da paziš o sebi. Bilo je dana kada sam trenirao sa temperaturom od 40 stepeni, u bolovima, pod injekcijom. Nakon mjesec dana u bolnici želio sam da se vratim na teren ali rezultati mi nisu dozvoljavali. Doktor me je ipak razumio i pustio me. Da sam ostao u bolnici umro bih”, poručio je Mihajlović, piše Kurur.