Da li je ovo “osveta” zbog vakcine: Đoković otkrio naredni turnir na kom će igrati

17.07.2023. | 08:53

Novak Đoković je odlučio da poslije poraza u finalu Vimbldona napravi malo dužu pauzu prije nego što se vrati na teren.

On je na konferenciji za medije poslije poraza od Karlosa Alkaraza otkrio da mu je naredni veliki cilj US Open. Novak se već nekoliko posljednjih sezona fokusira na Gren slemove i ne igra često ni sve Masterse, a tako će biti i ovoga puta.

Naredni Novakov turnir biće Masters u Sinsinatiju, koji se igra od 13. do 20. avgusta.

To znači da Novak neće igrati na Rodžers kupu u Kanadi, koji se ove godine igra u Torontu. Jedan od razloga može da bude i to što Novak želi da sačuva energiju isključivo za US open i smatra da mu je jedan turnir dovoljan kao priprema, naročito što Rodžers kup i Sinsinati idu jedan za drugim bez dana pauze, prenosi “Telegraf.rs“.

Ali, sigurno je Novak zapamtio i kakve su “otrovne strelice” stizale iz Kanade prošle godine, kada su najavljivali da Novaka bez vakcine neće pustiti ni po koju cijenu.

Direktor turnira Ežen Lapjer je čak i ismijavao Novakovu odluku riječima “ili će da zavrne rukav, ili ga nema u Kanadi”, pa je i ovo možda njegov revolt prema tom turniru, za razliku od Sinsinatija i US opena, koji su željeli Novaka, ali vlada SAD to nije dozvolila.

“Ili će vlada Kanade da promijeni pravila u vezi sa vakcinacijom, ili će on da zavrne rukav i primi vakcinu. Ali, mislim da nijedan od tih scenarija nije realan”, rekao je Lapijer tada.

A evo i šta je Novak Đoković odgovorio kada je upitan o US Openu i o sljedećem turniru na kojem će igrati.

“Raduje me povratak u Njujork. Kroz karijeru sam najbolje partije bilježio na tvrdoj podlozi. Nekako, ako se uzmu u obzir svi turniri koje sam odigrao i bilježio uspjehe, onda je to tvrda podloga. Igrao sam finale, izgubio sam od Medvedeva, dobio sam dosta ljubavi od publike. Toga se rado sjećam i jedva čekam da se vratim. Njujork je glavni cilj osim Dejvis kupa, igraću Sinsinati kao pripremu za Njujork”, rekao je Đoković.