Da li je nastavak fudbalske sezone u Evropi moguć, šta kaže struka?

29.04.2020. | 23:39

Sve fudbalske organizacije koje planiraju da nastave takmičenje ponovo moraju pripremiti “sveobuhvatne protokole koji diktiraju sanitarne i operativne uslove”.

Predsjednik Medicinskog odbora Evropske fudbalske federacije (UEFA) dr Tim Mejer kazao je da bi fudbalska takmičenja trebalo da budu nastavljena ove sezone.

Fudbal je u većem dijelu svijeta zaustavljen zbog pandemije korona virusa, a neke lige, među kojima su francuska, holandska i belgijska, proglasile su završenom sezonu 2019/20. nakon odluka nacionalnih vlada.

Predsjednik Medicinskog odbora UEFA rekao je da sve fudbalske organizacije koje planiraju da nastave takmičenje ponovo moraju pripremiti “sveobuhvatne protokole koji diktiraju sanitarne i operativne uslove”, kako bi se osigurala zaštita zdravlja onih koji su uključeni u utakmice.

“Definitivno je moguće planirati ponovno pokretanje takmičenja suspendovanih tokom sezone 2019/20. pod ovim uslovima i uz poštivanje lokalnog zakonodavstva”, istakao je Mejer, prenosi MONDO portal.

On, takođe, predsjedava novoosnovanom medicinskom podgrupom UEFA koja ispituje zdravstvena pitanja koja se odnose na ponovno pokretanje fudbalskih aktivnosti.