Cveno-bijeli slavili: Zvezda pokazala zube i zaustavila Baskoniju

23.03.2023. | 21:42

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u 30. kolu Evrolige ekipu Baskonije rezultatom 74:63 na domaćem parketu hale “Aleksandar Nikolić”.

Crveno-bijeli imaju samo teoretske šanse da se plasiraju u doigravanje, ali će im ova pobjeda nesumnjivo značiti u pogledu podizanja samopouzdanja pred nastavak sezone. Tim Duška Ivanovića sada je na skoru 13-17, a u pet mečeva koji su prethodili pobjedom nad baskijskim sastavom Zvezda je imala 1-4.

Sa druge strane, španski tim, koji ozbiljno konkuriše za mjesto u plej-ofu, pretrpio je ozbiljan udarac na utakmici pred koju je slovio za favorita. Sada su na skoru 15-15.

Ovo je bio treći neuspjeh zaredom za ekipu iz Vitorije, a takvom razvoju situacije može da se raduje i Zvezdin najveći rival – Partizan, kojem odgovaraju što lošiji rezultati tima Joana Penjaroje.

Veliki udio u Zvezdinoj pobjedi imali su i povratnici u tim – Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović. Srpski reprezentativci nisu igrali na utakmici protiv Barselone, a sada su bili u sastavu tima, baš kao i Dalibor Ilić, dok mjesta među dvanaestoricom nije bilo za Nikolu Ivanovića.