Čuveni rukometaš iznenada teško obolio, bio mu ugrožen život

22.03.2022. | 22:50

Težak period za jednog od najboljih rukometaša u istoriji.

Mikel Hansen, rukometaš francuskog Pari Sen Žermena i reprezentacije Danske, potvrdgnut je sredinom marta operaciji hrskavice, nakon čega je iz Danske otišao u Pariz gdje je trebalo da nastavi liječenje.

Ipak, umjesto rutinskog oporavka, usledilaje jeziva vijest. Naime, njemu je dijagnotstifikovana upala i stvaranje ugrušaka u proširenim venama, kao i plućna embolija, zbog čega će uslijediti višemjesečna pauza, jer su doktori tima iz Pariza uplašeni da bi udarac na terenu mogao da izazove unitrašnje krvarenje.

Uprkos problemima, njegovo stanje je zasad stabilno, ali ga očekuje u najboljem slučaju četvoromjesečno odsustvo sa terena, mada je izvjesnije da će se rukometu vratiti za više od pola godine.

Stuacija po ovog rukometaša postaje još gora s obzirom na to da je bio u bolnici kada su Pari Sen Žermen i danski Olborg postigli dogovor, pa će naredne sezone igrati za ekipu iz svoje domovine.

Sa Parižanima je osvojio osam trofeja šampiona Francuske, četiri Kupa Francuske, a sa Olborgom je cilj da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje, Ligu šampiona.

U karijeri je tri puta bio najbolji rukometaš svijeta (2011, 2015. i 2018), dok je 2016. sa reprezentacijom osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

 

 

Oznake: Bolest, Oboljenje