Čudo u Brazilu: Magnusen najbrži u kvalifikacijama

Danski vozač Kevin Magnusen šokirao je sve u Brazilu, pošto je u kvalifikacijama za sprint trku ostvario najbrže vrijeme i osvojio prvu pol poziciju u karijeri.

Ako ste mislili da su se odbranom titule Maksa Ferstapena uzbuđenja u Formuli 1 za 2022. godinu završila, prevarili ste se. Nisu. Ostale su još dvije trke do kraja sezone, a očigledno mnogi vozači žele da dokažu da ima šta da pokažu u ovoj godini, koja je uglavnom prošla u znaku novog-starog šampiona.

Ovaj put iskočio je, pravo niotkuda, Kevin Magnusen. Danac u Hasu vjerovatno je posljednja osoba na koju bi se bilo ko kladio da može doći do pol pozicije. Posebno jer je njegov timski kolega Mik Šumaher zauzeo posljednje mjesto. Teško da se u bogatoj istoriji Formule 1 dogodilo da su se dva vozača iz iste ekipe, našla na prvoj i posljednjoj poziciji u kvalifikacijama, a da nisu u pitanju neke kazne ili kvarovi.

U svakom slučaju Magnusen je po kiši postavio najbrže vrijeme u Q3 1:11.674, 203 hiljadita dijela sekunde brže od Ferstapena. Drugi startni red rezervisan je za Britance Džordža Rasela u Mercedesu i Landa Norisa u Meklarenu.

Iza njih među prvih 10 plasirali su se Karlos Sains u Ferariju, Esteban Okon u Alpinu, njegov timski kolega Fernando Alonso, Luis Hamilton u Mercedesu, Serhio Peres u Red Bulu i Šarl Lekler u Ferariju.

Sprint trka u Brazilu na programu je u subotu od 20:30, a glavna trka u nedjelju od 19 časova uz direktne prenose na kanalima Sport Kluba u SBB mreži i na EON platformi.

 

 

Ostavite komentar: