Crvena zvezda uspješno započela odbranu titule

01.08.2020. | 22:47

Fudbaleri Crvene zvezde uspješno su započeli odbranu titule u Linglong Superligi Srbije, pošto su u prvoj utakmici nove sezone savladali Novi Pazar sa 3:0.

Zvezda je nastavila gdje je stala u prethodnoj sezoni i odmah na startu pokazala najvećim rivalima da, bez obzira na evropske aspiracije, neće zapostavljati domaće prvenstvo.

Izabranici Dejana Stankovića, koji su prije nekoliko nedjelja osvojili treću uzastopnu titulu, već u prvih 13 minuta su riješili pitanje pobjednika.

Na semaforu je već tada pisalo 2:0 i bilo je jasno da Novi Pazar neće moći da izbjegne poraz na povratku u elitno takmičenje.

Nakon nekoliko minuta početnog “opipavanja snaga”, Zvezda je došla do prednosti preko Srđana Spiridonovića, kojem je lagan pogodak namjestio Aleksandar Katai.

Katai je jednim potezom pokazao kakvo je pojačanje i zašto ga navijači zovu “magiko”.

Fantastično je vezista prošao po lijevoj strani, gurnuo loptu kroz noge čuvaru i onda proigrao debitanta Spiridonovića, a njemu nije bilo teško da pogodi mrežu na svom prvom zvaničnom nastupu u crveno-bijelom dresu.

Nekoliko trenutaka kasnije Tomane je oboren u kaznenom prostoru, a Mirko Ivanić sigurno izveo najstrožu kaznu. Ivanić je proslavio pogodak tako što je pokazao na “četvorku” na leđima, broj koji je vratio jer je Gejlor Kanga uzeo “osmicu”.

Nisu se igrači srpskog šampiona tu zaustavili, već su nastavili sa napadima, ali se do kraja poluvremena istakao i golman Pazara Marko Drobnjak. Najbolje šanse propuštali su Tomane, Katai i Ivanić, pa do odmora nije bilo promjena rezultata.

Mnogo sporiji ritam viđen je u nastavku, Drobnjak je sprečavao Zvezdu da poveća prednost, ali ni on nije mogao ništa u 82. minutu. Fantastično je slobodan udarac izveo Miloš Vulić i pogodio gornji lijevi ugao za konačnih 3:0.

Partizan je na gostovanju u Kruševcu savladao Napredak, rezultatom 3:1.

Čukarički je sa 3:0 savladao Inđiju, a niški Radnički bio je bolji od Metalca, dok je Radnik iz Surdulice savladao Voždovac na “krovu” sa 3:1.

 

Izvor:(RTS)

 

 

Oznake: Crvena zvezda