Crvena zvezda ubjedljiva protiv Vojvodine u prvom kolu Superlige

30.07.2023. | 22:16

Fudbaleri Crvene zvezde porazili su Vojvodinu rezultatom 5:0 (2:0) u 1. kolu Superlige pred 16.000 navijača.

Crvena zvezda je na sjajan način otvorila sezonu u domaćem prvenstvu, pošto je u prvom kolu pred svojim navijačama ubjedljivo savladala Vojvodinu 5:0 (2:0). Uprkos tome što izabranici Baraka Bahara, pogotovo u prvom poluvremenu, nisu prikazali neku blistavu igru, uspeli su da naplate greške svojih rivala i upišu prva tri boda u takmičarskom ciklusu.

Daleko prije početka utakmice je bilo jasno da će aktuelni šampion Srbije biti favorit, što je dodatno potvrđeno kada je trener novosadskog tima, Radoslav Batak odlučio da na teren izvede kombinovani sastav, kako bi svoje najjače adute ostavio svježim za revanš sa Apoelom u četvrtak.

Sa druge strane, Bahar nije kalkulisao, nije imao ni potrebe i na teren su istrčali očekivanih 11 igrača. Sve ih je imao na raspolaganju, osim povrijeđenog Aleksandra Kataija, koji je neposredno prije početka dobio nagradu za to što je prošle sezone bio najbolji strelac ekipe, a uručio mu ju je Jovan Kule Aćimović.

Crveno-bijeli su do vođstva došli jako rano i to nakon velike greške fudbalera Vojvodine, Aleksandra Busnića, koji će kasnije zaraditi i epitet tragičara. Naime, on je unutar svog šesnaesterca nagazio Pitera Olajinku, koji je u tom momentu bio potpuno bezopasan po gol. Ipak, to nije promaklo sudiji Aleksandru Živkoviću, te je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Žan Filip Kraso i rutinski je poslao loptu iza leđa golmana Lazara Carevića.

Samo desetak minuta kasnije, Busnić je zaradio drugi žuti, pa tako i crveni karton, te su gosti ostali sa desetoricom na terenu. Fudbaler Vojvodine je ponovo oborio Pitera Olajinku, ovog puta u mnogo izglednijoj situaciji i zaradio isključenje.

Prednost je udvostručena na samom isteku prvog poluvremena kada je Radomir Milosavljević zatresao sopstvenu mrežu. Kraso je izveo korner, a fudbaler novosadskog tima je nespretno glavom postigao autogol.

U drugom poluvremenu je Batak u igru uveo Nikolu Čumića, Andriju Radulovića i Dejana Zukića, ali su crveno-bijeli jako brzo otklonili i poslednju dilemu oko pitanja pobednika. Igrao se 51. minut kada je nakon sjajno istrčane kontre, Osman Bukari proigrao Krasoa, a ovaj rutinski desnom nogom postigao svoj drugi pogodak na meču.

Igrao se 70. minut kada je Vladimir Lučić pogodio za 4:0. Osman Bukari je upisao novu asistenciju, a talentovani ofanzivac se sjajno snašao u protivničkom šesnaestercu i fantastičnim udarcem je ostavio Carevića nemoćnim.

Veoma je raspoložen bio Osman Bukari od početka utakmice i bilo je nemoguće zamisliti da je završi bez postignutog pogotka. On je desetak minuta prije kraja primio loptu na desnom boku, a potom fantastičnim solo prodorom obezbedio sebi poziciju za udarac, a onda je levom nogom pogodio za konačnih – 5:0.

U narednom kolu crveno-bijeli će na svom stadionu dočekati kruševački Napredak, dok će Vojvodina na “Karađorđu” odmeriti snage sa Partizanom. Podsetimo, “staru damu” pre toga u četvrtak očekuje revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija za Apoelom.