Crvena zvezda u velikoj drami pobijedila Partizan

13.02.2021. | 23:52

Drugi finalista Kupa Radivoja Koraća biće Crvena zvezda koja je u velikoj dvorani “Spensa” savladala Partizan rezultatom 79:78.

U borbi za “Žućkovu ljevicu” crveno-beli će igrati protiv Mega SoccerBeta koji je u prvom polufinalu bio bolji od Vojvodine sa 82:75.

Koliko je samo promjena bilo u vođstvu “vječitih” rivala u posljednja tri minuta, teško je izbrojati, a sve zahvaljujući besprijekornom šutu sa linije penala i jednih i drugih.

Prethodno je Zvezda dostigla dvocifren zaostatak koji je imala u trećoj četvrtini, kada ništa nije uspijevala da pogodi.

Nisu ni crno ni crveno-beli promašivali bacanja u dramatičnoj završnici, a bilo ih je baš dosta, da bi se na kraju sreća zaustavila na strani Zvezde.

Odlučujući je bio peti faul Ognjena Jaramaza na osam sekundi prije kraja. Dejan Davidovac je pogodio oba penala, a na drugoj strani nije bilo igrača koji bi na pravi način prenio loptu i organizovao napad, piše “B92”.

Istupio je Branko Lazić koji je ukrao ključnu loptu Markusu Pejdžu i tako je Zvezda zakazala veliko finale u nedjelju uveče od 21 sat.

Partizana u utakmici za trofej neće biti poslije pet uzastopnih sezona.