Crvena zvezda u Prnjavoru: Ljubić proslavio jubilej FOTO

20.06.2021. | 21:30

Fudbalski klub “Ljubić” iz Prnjavora obilježio je 75 godina svog postojanja na sportskoj mapi. Ovaj značajan klupski jubilej uveličali su veterani Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” iz Beograda, koji su odigrali prijateljsku utakmicu protiv veterana “Ljubića”. Prijateljska utakmica dva kluba završena je pobjedom Zvezde od 4:0.

Kroz istoriju koja se počela pisati prije tačno 75 godina u FK “Ljubić” Prnjavor prošle su generacije ljudi, pri čemu je svaka, na svoj način ostavila trag. Nizale su se pobjede, porazi, usponi, padovi i Ljubić je stigao do svojih jubilarnih 75 godina. A, ovaj značajan jubilej uveličali su veterani Fudbalskog kluba “Crvena Zvezda” Beograd. Legende crveno-bijelih, praćeni gromoglasnim aplauzom istrčale su na stadion “Siniša Peulić” u Prnjavoru i odigrale utakmicu protiv veterana “Ljubića”. Rezultat od 4:00 za “Zvezdu” je definitivno bio u drugom planu, a mnogo bitnije su čvrste veze koje su, već odavno uspostavila dva kluba.

Foto: TV K3

“Prnjavor je vrlo lijep gradić. Ima odličnu infrastrukturu. Dva ovakva terena nisu malo. Bilo je baš lijepo igrati, jer su tereni izvanredni”, rekao je legenda “Crvene zvezde” Vladimir Petrović Pižon, koja je cijeli život u fudbalu, a trenutno sa nalazi u Izvršnom odboru Zvezde.

“Drago mi je da sam u Prnjavoru, da vidim ovoliko naroda i da se poslije toliko dana karantina opustimo, družimo i proslavimo vaš zajednički praznik, a to je danas bila i najvažnija stvar”, rekao je veteran “Crvene zvezde” Stanislav Karasi, navodi TV K3.

Foto: TV K3

Dugogodišnji prvotimac “Ljubića” Vladimir Deket kaže da mu je bila čast igrati protiv “Crvene zvezde” i pred velikim brojem ljubitelja fudbala. Iako je utakmica bila prijateljska, kaže lično mu je bitan rezultat.

Među mnogobrojnim navijačima, kojima sigurno ne bi smetalo da se ovakve manifestacije češće obilježavaju bio je i Tomislav Radomir, legenda srbačkog fudbala.

Generalni pokrovitelj manifestacije povodom 75 godina kluba je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš. A, slavlje “Ljubića”, osim velikih prijatelja iz “Crvene zvezde”, uveličale su i mlađe sekcije kluba, koje su svoje umijeće pokazale u susretima sa vršnjacima iz FK “Borac” Banja Luka. Na poluvremenu su uručene značajne nagrade. A, zanimljivo je to da je najveću nagradu, poklon bon Juventa sport od 1.000KM dobila djevojčica sa Kosova, koja je kupovinom donatorske karte, željela da pomogne klub iz Prnjavora.