Crvena zvezda u finišu ‘nokautirala’ Olimpijakos!

01.10.2019. | 23:11

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Olimpijakos sa 3:1 u drugom kolu grupe B Lige šampiona. Crveno-bijeli su gubili na poluvremenu, ali su odigrali izuzetno hrabro i napadački u drugom djelu i došli do velikog preokreta.

Zvezda sada ima tri boda i nalazi se na drugoj poziciji na tabeli iza neprikosnovenog Bajerna iz Minhena, dok joj u leđa gledaju Olimpijakos i Totenhem.

Duel dva bratska kluba počeo je u nešto sporijem ritmu, Zvezda je na početku insistirala na posjedu lopte, ali nije bilo konkretnijih akcija.

Poslije dvadesetak minuta grčki vicešampion se oslobodio pritiska i počeo da prijeti – najaktivniji u napadima bili su Kamara i Lovera, dok je Gerero uputio dva veoma opasna udarca.

Oba su završila pored desne stative gola koji je čuvao Milan Borjan, ali je Olimpijakos poveo u 37. minutu.

Spomenuti Borjan katastrofalno je reagovao poslije centaršuta iz prekida i udarca Rubena Semeda u 37. minutu, lopta je ušla u bliži ugao i portugalski defanzivac je donio prednost ekipi iz Pireja.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a igrači srpskog šampiona izašli su na teren u nastavku riješeni da promjene dešavanja. Dušan Jovančić je nekoliko puta neuspješno pokušavao, a kada je ustupio mjesto Milošu Vuliću, Zvezda je preokrenula stvari u svoju korist.

U tome im je mnogo pomogao Jasin Benzija, koji je u 58. minutu dobio drugi žuti karton, da bi crveno-bijeli brojčanu prednost iskoristili nekoliko trenutaka kasnije.

Nakon centaršuta Tomanea sa lijevog boka i slabije reakcije odbrane Olimpijakosa, rezervista Vulić je rezantno šutirao i pogodio donji lijevi ugao za veliko slavlje na “Mitiću”.

Od tog trenutka krenuo je veliki pritisak domaćina – pokušavali su redom Kanjas, Jagoš Petrović (ušao umjesto Kanjasa) i Ričmond Boaći koji je zamijenio Van la Laru, ali je golman Žoze Sa u svakoj od situacija sigurno reagovao.

Finiš susreta donio je velike šanse za Olimpijakos, ali i nokaut Zvezde. Prvi pogodak djelo je Nemanje Milunovića u 87. minutu. Sjajno je korner izveo Marin i centrirao na peterac, tamo je štoper bio najviši u skoku i zakucao loptu u mrežu gostiju.

Gotovo identična situacija je viđena u sljedećem napadu, kada je Boaći, takođe udarcem glavom, postavio konačan rezultat.

U drugoj utakmici grupe B Bajern je došao do drugog trijumfa, pobijedivši Totenhem u Londonu sa ogromnih 7:2.

U sljedećem kolu, 22. oktobra, Zvezda će gostovati “pijevcima”, dok će Olimpijakos dočekati Bavarce.

 

Izvor:(RTS)